Υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά πραγματοποιήθηκε το 1Ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Αστεριών» (παιδιά ηλικίας 5-7 ετών) και των γονέων τους, το Σάββατο και την Κυριακή 1-2 Οκτωβρίου, που διοργάνωσε το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το Συνέδριο είχε ως στόχο να εμβαθύνουν οι συμμετέχοντες στις δράσεις των παιδαγωγικών και δημιουργικών προγραμμάτων, που αφορούν στην προσωπική ανάπτυξη, στην κοινωνική συμμετοχή και στην προσφορά στη ζωή και στη Φύση.

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Πειραιά κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, η οποία εκπροσώπησε τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου τόνισε:

«Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα. Καλημέρα στα «Αστέρια». Σας καλωσορίζουμε εκ μέρους του Δημάρχου μας του κ. Γιάννη Μώραλη στην πόλη του Πειραιά. Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να βρίσκεστε εδώ. Η μεγαλύτερη χαρά είναι να βρισκόμαστε σε τέτοιες αίθουσες γεμάτες παιδικά χαμόγελα και βλέμματα, που μας γεμίζουν αισιοδοξία. Συγχαρητήρια στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού για την πολυετή παιδαγωγική και κοινωνική δράση του. Συγχαρητήρια στην Πρόεδρο, στην Έφορο, στα μέλη, σε όλους αυτούς που καταβάλλουν τέτοιες προσπάθειες για να κάνουν τα παιδιά μας καλύτερα. Συγχαρητήρια σε εσάς τους γονείς που είστε ακούραστοι και κατευθύνετε τα παιδιά σας σε τέτοιες δραστηριότητες. Πάνω απ’ όλα συγχαρητήρια στα παιδιά μας, τους μικρούς ήρωες της καθημερινότητας μας που ασχολούνται με τέτοιες δράσεις και κάθε μέρα γίνονται καλύτεροι άνθρωποι. Με μεγάλη χαρά λοιπόν και πάλι σας καλωσορίζουμε και κηρύσσουμε την έναρξη του Συνεδρίου».