Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Βουλής, στο πλαίσιο της επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις ενεργειακές δυνατότητες της χώρας, το ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον, αλλά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που η Ελλάδα διαθέτει στον τομέα της ενέργειας, καθώς και ζητήματα που αφορούν την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων. Παράλληλα, επισημάνθηκε από όλες τις πλευρές η σημασία του γεγονότος ότι το Ελληνικό Δημόσιο, εφαρμόζοντας για πρώτη φορά τη συμφωνία μετόχων του 2003, άσκησε το δικαίωμά του στην διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ.

Κατά την διάρκεια ενημερωτικής σύσκεψης, η διοίκηση του ομίλου παρουσίασε στοιχεία για την στρατηγική που υλοποιεί και τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει σε περιβάλλον εντεινόμενου διεθνούς ανταγωνισμού και σημαντικών προκλήσεων στην αγορά ενέργειας.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ Ευστάθιος Τσοτσορός, αναφέρθηκε στα πολύ θετικά οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου, ο οποίος το 2015 πέτυχε την υψηλότερη κερδοφορία της ιστορίας του και εφέτος καταγράφει νέο ρεκόρ εξαγωγών.

Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία, τόσο της συμφωνίας με το Ιράν για την διευθέτηση της παλαιότερης οφειλής, όσο και της πρόσφατης αποπληρωμής ομολόγου ύψους 400 εκατ. ευρώ. Ενημέρωσε επίσης, για την απόφαση του ομίλου για έξοδο στις διεθνείς αγορές εντός του Οκτωβρίου, με την έκδοση νέου ομολόγου πενταετούς διάρκειας.

Ο διευθύνων σύμβουλος Γρηγόρης Στεργιούλης παρουσίασε τα σχέδια για την περαιτέρω σταθεροποίηση, ανάπτυξη και μετασχηματισμό των ΕΛΠΕ σε ένα ισχυρό ενεργειακό όμιλο, με ηγετική παρουσία στη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πολυπεπίπεδη συνεισφορά των ΕΛΠΕ σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Ο πρόεδρος της Βουλής συνοδευόταν από την πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Χαρά Καφαντάρη και τον ρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Γεράσιμο Μπαλαούρα.


Παρόντες στην συνάντηση και στην περιοδεία στις εγκαταστάσεις των Διυλιστηρίων ήταν οι γενικοί διευθυντές Εφοδιασμού - Διύλισης & Πωλήσεων Ιωάννης Ψυχογιός, Στρατηγικού Σχεδιασμού & Συμμετοχών Γιώργος Αλεξόπουλος, Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων Γιάννης Γρηγορίου, Εγχώριας & Διεθνούς Εμπορίας Ρομπέρτο Καραχάννας, η γενική διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού & Διοικητικών Υπηρεσιών Σταματία Ψυλλάκη, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΚΟ ΑΒΕΕ Παναγιώτης Πετρούλιας, καθώς και οι ανώτεροι διευθυντές Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Ασπροπύργου και Ελευσίνας Στυλιανός Τριανταφύλλου και Αλέξανδρος Παργινός, Στρατηγικού Σχεδιασμού Βιομηχανικών Δραστηριοτήτων & Συμμετοχών Διομήδης Σταμούλης, Εταιρικών Σχέσεων Ομίλου Γιάννης Κορωναίος και ο διευθυντής Λειτουργίας ΒΕΕ Κώστας Πανταζής.