Μετά από εισήγηση του Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστου Βρεττάκου, το Δημοτικό Συμβούλιο κατέληξε σε ομόφωνη απόφαση, με την οποία ζητάει την άμεση παραχώρηση στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας του κτηρίου του Παιδικού Σταθμού της ΚΡΩΣΦΗΛΔ και την ταυτόχρονη μετακίνηση των εργαζομένων του σταθμού.
 
Υπενθυμίζουμε ότι ο παιδικός σταθμός ΚΡΩΣΦΗΛΔ που ανήκει στο ίδρυμα ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΕΓΗ έκλεισε πριν από 4 χρόνια. Το ίδρυμα αντιμετωπίζει πρόβλημα χρηματοδότησης με αποτέλεσμα να έχουν κλείσει οι παιδικοί σταθμοί και οι εργαζόμενοι σε αυτούς να έχουν μείνει απλήρωτοι για μήνες.
 
Στην εισήγηση του στο ΔΣ ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, τόνισε μεταξύ άλλων «είναι τουλάχιστον απαράδεκτο την ίδια στιγμή που δεκάδες παιδιά του Δήμου μας μένουν έξω από τους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, να υπάρχει στην πόλη μας ένας σταθμός, τόσο μεγάλης δυναμικής όσο είναι η ΚΡΩΣΦΗΛΔ και να παραμένει κλειστός. Έχουμε τονίσει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας είναι πρόθυμος ν’ αναλάβει την συνολική ευθύνη λειτουργίας του σταθμού. Είναι η ώρα ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους η διοίκηση του ιδρύματος «Παιδική Στεγή» και το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Κάναμε πολύ υπομονή και πολλές προσπάθειες μέχρι τώρα. Προσπαθήσαμε ακόμα και ν’ αγοράσουμε το σταθμό. Είναι ώρα να δοθεί λύση και αυτή τη λύση την απαιτούμε, γι’ αυτό καλούμε όλους τους γονείς και όλους τους φορείς της πόλης σε κινητοποιήσεις με ένα σύνθημα «Να περάσει η ΚΡΩΣΦΗΛΔ και οι εργαζόμενοι στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας».
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί τους κατοίκους και τους φορείς της πόλης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την επόμενη Τρίτη 4 Οκτωβρίου στις 6.30μμ στην αυλή της ΚΡΩΣΦΗΛΔ (Αναπαύσεως 88).