Μεγάλη ανταπόκριση έχει η λειτουργία του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Κέντρο Ημέρας Αστέγων) της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά καθώς το τελευταίο 20μηνο (Ιανουάριος 2015 – Αύγουστος 2016) δέχτηκε 23.069 επισκέψεις εξυπηρετούμενων πολιτών. 
Από το σύνολο των επισκέψεων οι 790 αφορούσαν την παροχή ιατρικών υπηρεσιών, οι 2.179 επισκέψεις έγιναν στη κοινωνική υπηρεσία και οι 6.741 αφορούσαν την ατομική υγιεινή. Ένας μεγάλος αριθμός επισκέψεων γίνεται για την ψυχαγωγία και την κοινωνικοποίηση των εξυπηρετούμενων. 
Στο ίδιο διάστημα ενεγράφησαν 347 νέοι εξυπηρετούμενοι. Οι περισσότεροι από τους νέους εξυπηρετούμενους είναι οι Έλληνες (55,4%), άστεγοι (55,9%) και άνεργοι (94,8%). Είναι αξιοσημείωτο ότι το 14,6% των νέων εξυπηρετούμενων είναι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. (ΑΕΙ/ΤΕΙ). 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης σε δήλωσή του υπογράμμισε ότι με δεδομένη την ανθρωπιστική κρίση που έχει προκληθεί από τις μνημονιακές πολιτικές η συστηματική δραστηριοποίηση του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης απέδειξε ότι η αυτοδιοίκηση μπορεί και οφείλει να είναι αρωγός στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται πιο σκληρά από αυτή την κρίση.