Με στόχο τη δημιουργία ενός δημοτικού κινήματος εθελοντισμού που θα δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς της τοπικής κοινωνίας,o Δήμος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη θα πραγματοποιήσει ενημερωτική συνάντηση τηνΠαρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας (Π.Τσαλδάρη10, 1ος όροφος).

Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:

«Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι η ώρα να ενεργοποιήσουμε τα τεράστια αποθέματα ηθικής και κοινωνικής ευαισθησίας που βρίσκονται «εν υπνώσει» μέσα σε κάθε δημότη. Είναι ώρα να διαθέσουμε αυτό τον πλούτο των αποθεμάτων σε μια κοινή προσπάθεια εθελοντισμού. Η διάχυση αυτού του οράματος και η εμπέδωση του αισθήματος της συμμετοχής απαιτεί τη διαμεσολάβηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς βρισκόμαστε καθημερινά σε άμεση σχέση με τον πολίτη, αφουγκραζόμαστε τις καθημερινές του αγωνίες και τις ελπίδες του. Κάθε εγχείρημα αν δεν έχει την αποδοχή και την υποστήριξη της κοινωνίας των πολιτών κινδυνεύει να παραμείνει «νεκρό γράμμα». Δεν θέλουμε παθητικούς αλλά συνειδητοποιημένους και υπεύθυνους δημότες. Πιστεύοντας στη συνεργασία, στην κοινή προσπάθεια και στην κοινή συνεισφορά,  απευθύνουμε αυτή την ανοιχτή πρόσκληση εθελοντισμού ώστε μέσα απο τις ιδέες και τις προτάσεις των φορέων της πόλης και των συλλόγων της μαθητικής κοινότητας να δρομολογήσουμε περαιτέρω δράσεις και πρωτοβουλίες».

Βασικός προσανατολισμόυ του δημοτικού κινήματος  εθελοντισμού«Αλλάζω Στάση…Μπαίνω σε Δράση»  είναι η κάλυψη οργανωτικών αναγκών στους εξής τομείς: Περιβάλλον- Πράσινο, Κοινωνική Αλληλεγγύη, Υγεία-Πρόληψη, Πολιτική Προστασία, Αθλητισμός, Πολιτισμός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα καταθέσουν τις εμπειρίες τους εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων και συγκεκριμένα οι : Ευσταθίου Αγγελική, υπεύθυνη εθελοντών- εκπρόσωπος του οργανισμού «ΜΠΟΡΟΥΜΕ», Καστρινάκης Παντελής Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας & Αντιμετώπισης Καταστροφών- εκπρόσωπος της ΕΔΟΚ, Κιούσης Γιώργος Γενικός συντονιστής- εκπρόσωπος του «LETSDOIT”, Βράτιμος Θανασης εκπρόσωπος της “GIVMED”.