Ένας πολύ ωραίος συνδυασμός, ο καλύτερος του Ολυμπιακού σε αυτήν την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, έφερε τον Καμπιάσο σε θέση βολής, τρία λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Ο Αργεντίνος σκόραρε και αυτό το γκολ έφτανε και περίσσευε για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Το ξεκίνημα τους ήταν νικηφόρο και φυσικά η εμφάνισή τους δεν είχε καμιά σχέση με ό,τι βλέπαμε από την ίδια ομάδα στην Ευρώπη, πριν από ένα μήνα. Δεν είναι, άλλωστε, η ... ίδια ομάδα. Έχει φιλοσοφία, έχει προπονητή και έχει ένα σχέδιο, πάνω στο χορτάρι.

Μπορεί να μην έκανε θραύση με την απόδοσή της, έλεγξε όμως πλήρως τον ρυθμό και έφτασε στη νίκη με σχετική άνεση, παίρνοντας και ένα πολύτιμο εκτός έδρας διπλό...

Αυτή την εποχή, άλλωστε, μετράνε πάνω απ' όλα οι βαθμοί αν και ο Ολυμπιακός δείχνει, σταδιακά, να βρίσκει αυτό που του έλειπε όλο το καλοκαίρι. Η ταυτότητα μιας ομάδας, που προσπαθεί να παίξει ορθόδοξο ποδόσφαιρο. Έχει προστεθεί ποιότητα στην ενδεκάδα της, που δίνει ο Γερμανός Μάριν. Έχει μπει και ταχύτητα Ελιονούσι και βέβαια υπάρχει ένας κόουτς από τον πάγκο, που γνωρίζει τι θέλει.

Δεν κάνει τρέλες, δείχνει να εμπιστεύεται τους παίκτες του, βάσει αυτών που βλέπει στις προπονήσεις και βέβαια παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Αυτό θα τον βοηθήσει να περάσει και άλλα πράγματα, να βάλει κι άλλους παίκτες στην εξίσωση της ομάδας (μέχρι τώρα δεν έχουμε δει καθόλου τον Φορτούνη) έτσι ώστε ο Ολυμπιακός να γίνεται ακόμη πιο καλός μέσα στο γήπεδο.

Το βέβαιο είναι ότι δείχνει να έχει ξεπεράσει απόλυτα την αγωνιστική κρίση που του απέφεραν ο λάθος σχεδιασμός και ο αποκλεισμός της ομάδας από το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν στην 100ή νίκη τους στην Ευρώπη. Και πάνω απ' όλα ξεκίνησαν τον όμιλο με νίκη. Τρεις πόντοι και μάλιστα εκτός έδρας...