“Βραδιά Σύγχρονης Φυσικής” και ομιλία για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό των Νέων διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Κρήτης, στις Σπέτσες, στην περίφημη “Καποδιστριακή Στέγη”, την Παρασκευή και το Σάββατο, 16 -17 Σεπτεμβρίου 2016 .

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Σπετσών και του Ιδρύματος “Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών”, είναι ανοιχτή στο κοινό και σε αυτή θα μιλήσουν ο αναπληρωτής Πρύτανης του Πανεπιστημίου και δύο επίσης σημαντικοί επιστήμονες.

Σκοπός της “Βραδιάς Σύγχρονης Φυσικής”, που έχει ιδιαίτερα ενδιαφέρον περιεχόμενο και θα γίνει την Παρασκευή 6-8 μμ, είναι να παρουσιαστούν σύγχρονες ερευνητικές κατευθύνσεις της Φυσικής Επιστήμης και της Τεχνολογίας, με τις ομιλίες των:

– Γ.Τσιρώνη, αναπληρωτή Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητή Τμήματος Φυσικής, με θέμα: “Προετοιμάζοντας το αύριο: από το μικρόκοσμο στο μακρόκοσμο με τη βοήθεια επερχόμενης Κβαντικής Τεχνολογικής Επανάστασης”.

– Γ.Νεοφώτιστου, ερευνητή του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης με θέμα: “Τι αλλάζει στον σύγχρονο κόσμο – οι διαφαινόμενες τάσεις και προκλήσεις ενός κόσμου που αλλάζει πολύ γρήγορα.”

– Χ.Μουτάφη, Λέκτορα του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, με θέμα: “Οι ανάγκες του σύγχρονου κόσμου σε πληροφορία και τι μπορεί να κάνει η σύγχρονη επιστήμη και τεχνολογία για αυτό.”

Το Σάββατο το πρωϊ, 11-12.30, η εκδήλωση θα εστιάσει στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό των Νέων, με ομιλητές τους Γ.Νεοφώτιστο και Χ.Μουτάφη και θέμα:

– “Νέα επαγγέλματα του 21ου αιώνα – προετοιμάζοντας τη νέα γενιά για τις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου: σύγχρονες εξελίξεις, έρευνα και καινοτομία, κύρια πεδία γνώσης, κύριες δεξιότητες.”

* Η Καποδιστριακή Στέγη Σπετσών είναι ένα ιστορικό διατηρητέο μνημείο του νησιού που κτίστηκε το 1829, με τη συμβολή των Σπετσιωτών, ως “Καποδιστριακή Αλληλοδιδακτική Σχολή Σπετσών”, ένα απο τα 120 δημοτικά σχολεία της χώρας που ίδρυσε ο Ιωάννης Καποδίστριας, με όραμα την επέκταση τους σε όλες τις μικρές πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας. Σε αυτά τα σχολεία οι μεγαλύτεροι μαθητές έκαναν μάθημα στους μικρότερους. Λειτούργησε ως σχολείο από το 1831 έως το 1934. Κηρύχθηκε ιστορικό διατηρητέο μνημείο το 1980. Το 1986 με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Σπετσών ξεκίνησε εκστρατεία για την ανακαίνιση του που ολοκληρώθηκε το 2001, με δαπάνη του Ιδρύματος Νιάρχου, του Δήμου Σπετσών και του Δημοσίου. Σήμερα φιλοξενεί πολιτιστικές, εκπαιδευτικές, επιστημονικές εκδηλώσεις, συνελεύσεις και συνέδρια.