Μπορεί η χρήση των ταχέως εξελισσόμενων εργαλείων της πληροφορικής να κάνει πιο έξυπνη την «έξυπνη ναυτιλία»; Ποιες προηγμένες και καινοτόμες εφαρμογές διαθέτει σήμερα η εργαλειοθήκη της «ψηφιακής ναυτιλίας»; Τα τεχνολογικά εργαλεία είναι ο σκοπός ή το μέσο για την επίτευξη καλύτερων συστημάτων διαχείρισης και μεγιστοποίησης της απόδοσης; Πόσο έτοιμες είναι οι ναυτιλιακές εταιρείες για «έξυπνη δράση»; Το κόστος ψηφιοποίησης αντισταθμίζεται από το όφελος; Η επιτυχής και αποδοτική αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών είναι απλά επένδυση ή μήπως διαποτίζει τη συνολική διαχείριση της ναυτιλιακής εταιρείας, την εταιρική κουλτούρα και το σύνολο της στρατηγικής απαιτώντας ψηφιακό μετασχηματισμό;

Ο Δρ. Ιωάννης Κούστας και ο Δρ. Martin Stopford θα προσπαθήσουν να δώσουν απαντήσεις στα παραπάνω, καθώς και σε άλλα ερωτήματα και θα «διασταυρώσουν τα ξίφη» τους στο πλαίσιο του 7ου Ναυτιλιακού Συνεδρίου της Αδελφότητος των Υδραίων Αθηνών, με θέμα Από το «μπρίκι» στο αυτόνομο πλοίο, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016 στη Συνεδριακή αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ύδρας.

Στους επιφανείς ομιλητές του συνεδρίου συμπεριλαμβάνονται ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Καθηγητής Γιάννης Θεοτοκάς, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος και Διευθύνων Σύμβουλος της Aegeus Shipping S.A., κύριος Γεώργιος Δ. Πατέρας, ο Πρόεδρος και CEO των Paragon Shipping and Box Ships, κύριος Μιχάλης Μποδούρογλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Silvermar Management & Trading Co. και Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, κύριος Χαράλαμπος Σημαντώνης, ο Principal της Tsavliris Salvage Group, κύριος Γιώργος Α. Τσαβλίρης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της SRH Marine Greece και Director της Comite International Radio-Maritime (CIRM), κυρία Αθηνά Βεζύρη, ο Γενικός Διευθυντής της Epsilon Hellas, κύριος Κωνσταντίνος Πουλής, ο Αντιναύαρχος Μηχανικός του Πολεμικού Ναυτικού εν αποστρατεία και επικεφαλής των marine operations της LAROS – Prisma Electronics, κύριος Γεώργιος Χριστόπουλος, ο Region Sales Director South Europe & CIS Countries και ο VP Sales EMEA, Mobility & Workflow Solutions της Honeywell Sensing & Productivity Solutions, κ.κ. Bertrand Collongy και Yann Lepage κ.ά.

Συμμετέχουν Έλληνες εφοπλιστές, μέλη ιστορικών ναυτιλιακών και ναυτικών οικογενειών της Ύδρας, ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ναυτιλίας, εκπρόσωποι εταιρειών τεχνολογίας, σύμβουλοι και ακαδημαϊκοί.

Το συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και με την υποστήριξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΛ.Ι.Ν.Τ.) και πλαισιώνεται από εκδηλώσεις στη στεριά και σε σκάφη συνθέτοντας ένα ψυχαγωγικό, επιμορφωτικό και αποδοτικό διήμερο, με πολλές ευκαιρίες αποτελεσματικής δικτύωσης.