Της Ελένης Καλογεροπούλου

Στροφή στην καθημερινότητα των πολιτών επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός μετά την ΔΕΘ. Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε χθες επί τόπου στην δοκιμαζόμενη Θάσο όπου έμαθε από πρώτο χέρι το τι ακριβώς είχε συμβεί, ενώ αργά το απόγευμα συμμετείχε σε σύσκεψη του Υπουργείου Παιδείας, όπου όλοι οι περιφερειακοί διευθυντές παρουσίασαν στην ουσία την εικόνα που έχουν τα σχολεία τους την πρώτη ημέρα της έναρξης του σχολικού έτους. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας, δεν δίστασε να βαθμολογήσει την προσπάθεια των υπουργών του με άριστα, 20.

Οι κινήσεις αυτές του Αλέξη Τσίπρα έρχονται μόνο λίγες ώρες μετά την ένταση που δημιουργήθηκε ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση για το θέμα του ΣτΕ. Όπως είναι γνωστό ο πρωθυπουργός απαντώντας στη Θεσσαλονίκη σε ερώτηση των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, εξέφρασε την ελπίδα ότι το ΣτΕ δεν θα απορρίψει τον Νόμο Παππά και άρα η κυβέρνηση θα μπορέσει να αξιοποιήσει μέχρι τέλος τα 246 εκατομμύρια που έλαβε από τον διαγωνισμό. «Μου φαίνεται αδύνατον» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. Την φράση αυτή αξιοποίησε η Νέα Δημοκρατία, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

Η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου ήταν άμεση, αφού υπενθύμισαν ότι τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και η Ντόρα Μπακογιάννη με δηλώσεις τους, έχουν εκφράσει την άποψη ότι το Συμβούλιο Επικρατείας θα απορρίψει τον Νόμο Παππά.

Χθες το απόγευμα πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου, προσπάθησε να κατεβάσει τους τόνους μετά και την αντίδραση κύκλων του ΣτΕ, βάζοντας άλλα θέματα στην ατζέντα. Το επόμενο Σαββατοκύριακο, πάντως, με την Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής  αναμένεται να ξεκινήσουν και επίσημα οι διεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ για το Συνέδριο, το οποίο θα έχει ως βασικό στόχο την διεύρυνση του κόμματος.