Στη Βουλή έφτασε, μετά την ερώτηση της ΝΔ, το θέμα της ναυτικής τραγωδίας στην Αίγινα.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, απάντησε στην ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Κατσαφάδου και εξήγησε εντός του κοινοβουλίου, γιατί πήγε αμέσως στο σημείο της τραγωδίας.

«Το σκάφος του λιμενικού σώματος, έφτασε στον χώρο στον δυνατό συντομότερο χρόνο, όχι 2,5 ώρες μετά όπως είπατε στην ερώτησή σας. Σε 20 λεπτά έφτασε» είπε κατά την δευτερολογία του ο κ. Δρίτσας.

Σχετικά με τους λόγους που τον ώθησαν να μεταβεί άμεσα στο σημείο της τραγωδίας, ο ίδιος είπε:

Γιατί πήγα στην Αίγινα. Ήμουν στο Λεωνίδιο και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, με ενημερώνει για το τραγικό συμβάν. Δεν το σκέφτηκα ούτε στιγμή. Γιατί τσακίστηκε λέει ο Δρίτσας’, ρώτησε ο κ. Γεωργιάδης, ο αντιπρόεδρος του κόμματός σας. Ναι, τσακίστηκα και πήγα. Δεν θα μπορούσα να μείνω να κάνω μπάνια στο Λεωνίδιο όταν έχει συμβεί αυτή η τραγωδία. Φτάνοντας εκεί, δεν έκανα τίποτε άλλο από το να συντονίσω από τη δική μου πλευρά ευθύνης, όλες εκείνες τις ενέργειες, για τους τραυματίες, για τις ενέργειες διάσωσης. Ασχολήθηκα με όλα τα θέματα τις ευθύνης μου και στον λιμενάρχη, είπα να μην μείνει καμία πτυχή αυτής της υπόθεσης αδιερεύνητη.

Τέλος, ο υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκα στις δηλώσεις του για τον χειριστή του ταχύπλοοου, που σήκωσαν θύελλα αντιδράσεων.

«Αναφέρθηκα απαξιωτικά και για την οδήγηση στη στεριά και για την οδήγηση στη θάλασσα, για κάθε συμπεριφορά, οδηγού η κυβερνήτη που θέλει να έχει τον εαυτό του νταή του βολάν και της θάλασσας. Είπα, ότι στο πέρασμα Αίγινας - Πέρδικας, δεν νοείται υψηλή ταχύτητα. Ένας έμπειρος κατά τεκμήριο, όχι από τη δικογραφία, κυβερνήτης, δεν είναι νοητό να μη δείξει την οφειλόμενη επιμέλεια και να τρέχει με την δύναμη που έχει ένα ταχύπλοο σκάφος σε αυτή την περιοχή» κατέληξε.