Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρέλαβε σήμερα από τις υπηρεσίες επισκευών και συντήρησης οχημάτων του Δήμου,  ένα σύγχρονο 9/θέσιο αυτοκίνητο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες παιδιών με αναπηρία. Επί μια δεκαετία το όχημα παρέμενε αναξιοποίητο. Ύστερα όμως από πρωτοβουλία του Δημάρχου, το αυτοκίνητο επισκευάσθηκε,  ταξινομήθηκε και είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει παιδιά αναπηρία.  

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Αν και δεν θα έπρεπε να πανηγυρίζουμε για αυτονόητα πράγματα, δυστυχώς ορισμένες καθυστερήσεις και αμέλειες ετών, μας δημιουργούν αυτή τη χαρά, για πράγματα που επαναλαμβάνω, θεωρούνται αυτονόητα. Μετά από περίπου δέκα χρόνια, καταφέραμε να φτιάξει ο Δήμος Πειραιά ένα σύγχρονο αυτοκίνητο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά με αναπηρία. Το αυτοκίνητο αυτό, είχε παραληφθεί από τον Δήμο το 2005, δυστυχώς είχε μείνει στα αζήτητα και θα πήγαινε για παλιοσίδερα. Όταν αναλάβαμε το 2014, μας έγινε γνωστή αυτή η εκκρεμότητα. Προσπάθησα και εγώ και οι υπηρεσίες του Δήμου και καταφέραμε περίπου μέσα σε ενάμιση χρόνο, να έχουμε αυτό το αυτοκίνητο σε άριστη κατάσταση, με πινακίδες, ταξινομημένο, καταχωρημένο, ώστε να βγει και να βοηθήσει τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη. Είναι ένα σύγχρονο αυτοκίνητο, διαθέτει παροχές για να μπορεί να μεταφέρει παιδιά με αναπηρία και σε πολύ ειδικές περιπτώσεις να το χρησιμοποιεί κι ο Δήμος σε μια αποστολή εάν επισκεφθεί κάποιος επίσημος το Δήμο μας. Το αυτοκίνητο θα το διαθέσουμε από αύριο στην υπηρεσία των παιδιών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους εκπροσώπους των υπηρεσιών του Υπουργείου που βοήθησαν να γίνει η καταχώρηση του αυτοκινήτου και να βγουν οι πινακίδες γρήγορα καθώς και τις υπηρεσίες του Δήμου και τους ανθρώπους που ασχολήθηκαν για να έχουμε αυτό το αυτοκίνητο στην υπηρεσία του Δήμου».

 Στην παραλαβή παρευρέθηκαν: ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Προσόδων και Εμπορίου κ. Γιάννης, Μελάς, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος καθώς και ο Προϊστάμενος του Τμήματος  Επισκευών και Συντήρησης Οχημάτων του Δήμου κ. Δημήτρης Χαστάς.