Στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενέκριναν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 5 εκατ. ευρώ! Χρήματα που, όπως μας είπαν όλοι, «θα καλύψει ο πρόεδρος». Στην απορία μας για τα έσοδα της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, η απάντηση ήταν αφοπλιστική. «Ακόμα και στις καλύτερες στιγμές της, τα έσοδά της φτάνουν το πολύ έως το 1 εκατ. ευρώ», μας είπαν. Και είχαν δίκιο.

Μία ματιά στην ιστοσελίδα του φορέα μάς ενημερώνει ότι αυτή την εποχή υπάρχουν 5.410 μέλη και ο τραπεζικός λογαριασμός φέρεται να διαθέτει 858.432 ευρώ. Χρήματα που δεν φτάνουν, βέβαια, για να καλύψουν την ΑΜΚ του Παναθηναϊκού. Αρα, άλλοι θα βάλουν τα χρήματα. «Ποιοι άλλοι; Ο πρόεδρος θα τα βάλει», επέμειναν συνεργάτες του Γιάννη Αλαφούζου. Μοιραία δημιουργούνται σοβαρά ερωτήματα. Πώς μπορεί κάποιος με απόφαση των ελεγκτικών μηχανισμών για δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του να βάζει 5 εκατ. ευρώ σε μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ή έστω 4 εκατ.;

Απαντήσεις δύσκολα θα δώσει ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Αλλά ίσως να μπορέσουν να ελέγξουν τη διαδρομή του χρήματος όσοι έχουν τη δυνατότητα να πράξουν κάτι τέτοιο, δηλαδή, οι εισαγγελικές Αρχές και ειδικά οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Μην ξεχνάμε ότι οι μετοχές του «τριφυλλιού» πέρασαν στον Αλαφούζο μέσω της κυπριακής off shore εταιρείας «SportivoInternational». Κάποια στιγμή άφησαν να διαρρεύσει από το περιβάλλον του Παναθηναϊκού ότι η off shore μπήκε στο περιθώριο, αλλά οι απορίες έμειναν αναπάντητες. Κι όλα αυτά σε εποχές που όλος ο πλανήτης κυνηγάει τέτοιες υποθέσεις με τη ροή χρήματος σε υπεράκτιες εταιρείες με δαιδαλώδεις συνεργασίες.

Η ΑΜΚ του Παναθηναϊκού έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά κινήσεων από τον Αλαφούζο, που επίσης προκαλούν ερωτήματα. Λέγεται, για παράδειγμα, ότι οι «πράσινοι» κατέβαλαν από προχθές τα 250.000 ευρώ για τον Εμποκού. Πρόκειται για διαρροή από στενό συνεργάτη του Αλαφούζου. Αλλο ένα ερώτημα που χρήζει απάντησης, ειδικά εάν σκεφτούμε ότι από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός υποστήριζαν ότι η ΑΜΚ γίνεται για να καλυφθούν οι αυξημένες υποχρεώσεις του φθινοπώρου, μιας και πρόκειται να καθυστερήσουν τα χρήματα από την ΟΥΕΦΑ για τη συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και από τα τηλεοπτικά της Nova εξαιτίας της καθυστέρησης στην έναρξη του πρωταθλήματος. Αρα, θα μπουν άμεσα από τον Αλαφούζο. Πώς και με ποιον τρόπο;