Της Πέννυς Κουλιζάκου

Το τελευταίο στάδιο της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών εκτός συγκλονιστικού απροόπτου από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης μετά την κατακύρωση της τρίτης τηλεοπτικής άδειας.

Φυσικά, όπως είναι γνωστό από την αρχή της διαδικασίας της δημοπρασίας, δεν υπάρχουν πληροφορίες ούτε για το όνομα της εταιρίας αλλά και του ενδιαφερόμενου που πήρε την άδεια, αλλά ούτε και το ποσό που δόθηκε για την απόκτηση της. Ακριβώς δηλαδή όπως ισχύει και στις δυο πρώτες άδειες που δόθηκαν ήδη από το βράδυ της Τρίτης.

Αναλυτικότερα, οι υποψήφιοι φαίνεται να ξεκίνησαν τις διαδικασίες λίγο μετά τις οκτώ το πρωΐ της Τετάρτης έπειτα από ένα πολύωρο διάλειμμα για φαγητό και ξεκούραση. Έπειτα από σχεδόν επτά ώρες, δηλαδή περίπου στις 15:00 το μεσημέρι της ίδιας μέρας, η διαδικασία ολοκληρώθηκε επιτυχώς με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών να οδηγείται στην ολοκλήρωση του. 

Μάλιστα οι εναπομείναντες υποψήφιοι έκαναν και ένα μικρό διάλειμμα για φαγητό, ενώ αμέσως μετά ξεκίνησε και η διαδικασία για την τελευταία άδεια.

Φυσικά η τέταρτη φαίνεται πως θα είναι η πλέον χρονοβόρα αφού οι διεκδικητές μπορεί να είναι πια μόλις πέντε (από τους οκτώ που ξεκίνησαν, αφού οι άλλοι τρεις είναι ήδη καναλάρχες) όμως αυτή θα είναι η τελευταία τους ευκαιρία για να αποκτήσουν την άδεια που επιθυμούν. Όπως αναμένεται μάλιστα το παιχνίδι θα είναι για σκληρούς παίκτες και οι κινήσεις που θα απαιτηθούν θα πρέπει να είναι σχεδόν... χειρουργικές.

Οι  πληροφορίες ήθελαν την εξέλιξη της δημοπρασίας κατά τη διάρκεια κατακύρωσης της πρώτης άδειας να είναι αργή, επειδή ορισμένοι εκ των υποψηφίων που συμμετέχουν στον διαγωνισμό καθυστέρησαν να εξοικειωθούν με το ειδικό λογισμικό, μέσω του οποίου υποβάλλονται οι προσφορές, ενώ κατά την έναρξη της διαδικασίας φέρεται να υπήρχαν και πάλι ενστάσεις και παράπονα. Ωστόσο, επειδή κάποιοι από τα επιτελεία των επιχειρηματικών σχημάτων εμφάνισαν σημάδια κόπωσης, μεσολάβησε ένα πολύωρο διάλειμμα για φαγητό και ανάπαυση στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης άδειας και πριν ξεκινήσει η δημοπρασία για την τρίτη. Βάσει των παραπάνω οι δύο πρώτες άδειες έχουν ήδη δημοπρατηθεί με τους πλειοδότες να παραμένουν στο κτήριο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Έτσι αν όλα κυλήσουν ομαλά -όπως εξελίχθηκαν χθες σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- δεν αποκλείεται σήμερα να ανακοινωθούν οι τέσσερις νέοι καναλάρχες.