Το Καφέ Αμάν παρουσιάζει ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στον Πειραιά και την επονομαζόμενη «Μάγκα» ή «Μαγκία», που σε συνεργασία με τους Μικρασιάτες Πρόσφυγες του 1922, γέννησαν τη μουσική σκηνή των Ελλήνων που ονομάζεται «ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ».

Με ΑΦΗΓΗΤΗ τον σκηνοθέτη του ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ, Κώστα Φέρρη, θα παρουσιαστεί μία μουσική παράσταση διανθισμένη με τα τραγούδια που αφορούν έμμεσα ή άμεσα το λιμάνι του Πειραιά.

Οι Μάρκος Βαμβακάρης, Ανέστος Δελιάς, Γιώργος Μπάτης, Στράτος Παγιουμτζής, αλλά και οι Σμυρνιοί Σπύρος Περιστέρης, Παναγιώτης Τούντας, και άλλοι, έγραψαν πάμπολλα τραγούδια για να υμνήσουν τον Πειραιά.

Την παράσταση θα ανοίξει το συγκρότημα ‘’ΧΟΡΔΕΣ’’ από το ΚΕΘΕΑ-ΝΟΣΤΟΣ.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν από την Αλληλεγγύη Πειραιά για να την κάλυψη των αναγκών των άνεργων, άστεγων και άπορων συμπολιτών μας που ζουν σήμερα κάτω από δυσχερείς συνθήκες και κάτω από τα όρια της φτώχειας λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης.

‘’Ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι είναι να το κάνεις’’, είναι η βασική αρχή της Αλληλεγγύης Πειραιά που με προτεραιότητα στις ανάγκες των συμπολιτών μας, προτάσσει την αλλαγή της νοοτροπίας για τη ζωή, με βάση το συλλογικό συμφέρον έναντι του ψυχρά ιδιωτικού.