Πραγματοποιήθηκε χθες στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος η τελετή παραδόσεως – παραλαβής του νέου Διοικητού της Διοικήσεως Διοικητικής Μερίμνης Ναυτικού (ΔΔΜΝ) του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου  Γεώργιου Γιακουμάκη ΠΝ και σε αυτήν καθήκοντα νέου Διοικητού της ΔΔΜΝ ανέλαβε ο Αντιναύαρχος (Μηχανικός) Γεώργιος Χριστόπουλος ΠΝ, από τον προηγούμενο Αντιναύαρχο (Μηχανικό) Ηλία Δημόπουλο ΠΝ, ο οποίος και αποστρατεύτηκε κατά τις πρόσφατες έκτακτες κρίσεις του ΠΝ.

 

Συμφώνως με το επίσημο βιογραφικό του νέου Διοικητού, όπως αυτό προκύπτει στην επίσημη ιστοσελίδα του ΓΕΝ, ο Αντιναύαρχος (Μηχανικός) Γεώργιος Χριστόπουλος ΠΝ γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14 Μαρτίου 1961. Εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων τον Σεπτέμβριο του 1978 και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 1982 με το βαθμό του Σημαιοφόρου Μηχανικού ΠΝ.
Ως κατώτερος αξιωματικός από το 1982 μέχρι και το 1988 υπηρέτησε στο αντιτορπιλλικό «ΜΙΑΟΥΛΗΣ» και στη φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ» με καθήκοντα αξιωματικού ΕΒ, ΗΛ και Β’ Μηχανικού στη φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ».

Το 1990 κατέστη κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Αεροναυπηγού Μηχανολόγου Μηχανικού (Master of Science in Aeronautical Architecture and Aeronautical Engineering) από το Naval Postgraduate School στο Μοντερέϋ της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Ακολούθως, το 1991 πήρε και δεύτερο μεταπτυχιακό δίπλωμα ως Αεροδιαστημικός Μηχανολόγος Μηχανικός (Degree of Aerospace, Astronautical Engineer) από το Naval Postgraduate School επίσης από το Μοντερέϋ.

Την ίδια χρονιά, το 1991, τοποθετήθηκε στο Αμβούργο της Γερμανίας ως πλήρωμα παραλαβής του νέας τότε και πρώτης της κλάσεώς της φρεγάτα «ΥΔΡΑ», τύπου MEKO-200HN, με καθήκοντα Β’ Μηχανικού, όπου και υπηρέτησε μετά την παραλαβή του πλοίου μέχρι το 1994.
Το 1994 τοποθετήθηκε στο Ναυτικό Κλιμάκιο στα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) ως πλήρωμα παραλαβής της δεύτερης φρεγάτας της κλάσεως, αλλά και πρώτης που ναυπηγήθηκε στην Ελλάδα, της φρεγάτας «ΣΠΕΤΣΑΙ», ως Α’ Μηχανικός της ,όπου και υπηρέτησε μετά την παραλαβή του πλοίου μέχρι το 1997.

Ακολούθως και μέχρι και το 1998, παρέλαβε Αρχιμηχανικός στην τότε Διοίκηση Αντιτορπιλικών και νυν Διοίκηση Φρεγατών του Αρχηγείου Στόλου.
Από το 1998 μέχρι και το 2006 υπηρέτησε στο ΓΕΝ, αρχικώς (1998 – 2002) ως Τμηματάρχης ΓΕΝ/Δ1-Ι (Μηχανολογικά συστήματα – Συστήματα Ναυτικών Αεριοστροβίλων), στη συνέχεια (2002 – 2005) στη Διεύθυνση Εξοπλισμών ως Τμηματάρχης Προγραμμάτων Μονάδων Κρούσεως Επιφανείας (Προγράμματα εκσυγχρονισμού φρεγατών τύπου “S” και ναυπηγήσεως νέων κορβετών) και τέλος ως Τμηματάρχης στη Γενική Επιθεώρηση ΠΝ (2005 – 2006).

Τον Μάρτιο του 2006 προήχθη σε Πλοίαρχο και ανέλαβε καθήκοντα Διοικητού του Ναυτικού Κλιμακίου Ελευσίνας στις Ναυπηγικές και Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Ελευσίνας (ΝΒΕΕ), μέχρι το 2008, χρονικό διάστημα κατά το οποίο παρελήφθησαν οι νέες τότε πυραυλάκατοι «ΔΑΝΙΟΛΟΣ» και «ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ», ενώ καθελκύστηκε η «ΡΙΤΣΟΣ». 
Από τον Μάρτιο του 2008 μέχρι και το 2010 τοποθετείται στη Διεύθυνση Εξοπλισμών του ΓΕΝ ως Διευθυντής των Προγραμμάτων Εκσυγχρονισμού φρεγατών και του προγράμματος Νέων Φρεγατών του ΠΝ.

Τον Μάρτιο του 2010 τοποθετείται στο Αρχηγείο Στόλου ως Αρχιμηχανικός του Στόλου (Διευθυντής Δ’ Κλάδου / ΑΣ).
Τον Μάρτιο του 2011 προάγεται σε Αρχιπλοίαρχο και από τον Απρίλιο του 2011 μέχρι και το 2013 υπηρετεί στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ως Διευθυντής Ναυτικής Εκπαιδεύσεως.
Από τον Μάρτιο του 2013 αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθυντού στον Δ’ Κλάδο του ΓΕΝ (Τεχνικός Διευθυντής ΓΕΝ).

Τον Μάρτιο του 2014 προάγεται σε Υποναύαρχο και τοποθετείται στο ΓΕΝ – Γενική Επιθεώρηση ΠΝ, ως Γενικός Επιθεωρητής Πολεμικού Ναυτικού.
Προ ημερών, με σχετική απόφαση του ΣΑΓΕ προήχθη σε Αντιναύαρχο και με άλλη απόφαση του  ΚΥΣΕΑ τοποθετήθηκε ως Διοικητής της Διοικήσεως Διοικητικής Μερίμνης Ναυτικού. 
Έχει φοιτήσει σε όλα τα προβλεπόμενα σταδιοδρομικά σχολεία και είναι απόφοιτος της Διακλαδικής Σχολής Επιτελών Άμυνας (ΔΣΕΑ) και της Σχολής Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ).
Είναι νυμφευμένος και έχει δύο παιδιά (ένα αγόρι και ένα κορίτσι).