Για δεύτερη μέρα συνεχίζεται η δημοπρασία μαμούθ για τις 4 τηλεοπτικές άδειες από το πρωί της Τρίτης όταν οι εκπρόσωποι των οκτώ επιχειρηματικών σχημάζτων πέρασαν τις πύλες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης. Από τα οκτώ σχήματα, τα τέσσερα εκπροσωπούνται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους (Βαγγέλης Μαρινάκης για την ALTER EGO, Θοδωρής Κυριακού για τον ΑΝΤΕΝΝΑ, ,Ιβάν Σαββίδης για την DIMERA και Βλαδίμηρος Καλογρίτσας για την ομώνυμη εταιρεία) ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα -εκ των οποίων τρία ήδη υπάρχοντα κανάλια- τη διαδικασία ανέλαβαν οι Γενικοί Διευθυντές τους (Πάνος Κυριακόπουλος για τον Ανεξάρτητο Τηλεοπτικό Πάροχο, Κάρολος Αλκαλάι για το STAR, Κώστας Κιμπουρόπουλος για τον ΣΚΑΪ και Δημήτρης Φουρλεμάδης για τον ALPHA).

Οι  πληροφορίες ήθελαν την εξέλιξη της δημοπρασίας κατά τη διάρκεια κατακύρωσης της πρώτης άδειας να είναι αργή, επειδή ορισμένοι εκ των υποψηφίων που συμμετέχουν στον διαγωνισμό καθυστέρησαν να εξοικειωθούν με το ειδικό λογισμικό, μέσω του οποίου υποβάλλονται οι προσφορές, ενώ κατά την έναρξη της διαδικασίας φέρεται να υπήρχαν και πάλι ενστάσεις και παράπονα. Ωστόσο, επειδή κάποιοι από τα επιτελεία των επιχειρηματικών σχημάτων εμφάνισαν σημάδια κόπωσης, μεσολάβησε ένα πολύωρο διάλειμμα για φαγητό και ανάπαυση στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης άδειας και πριν ξεκινήσει η δημοπρασία για την τρίτη. Βάσει των παραπάνω οι δύο πρώτες άδειες έχουν ήδη δημοπρατηθεί με τους πλειοδότες να παραμένουν στο κτήριο μέχρι να ολοκληρωθί η διαδικασία.

Έτσι αν όλα κυλήσουν ομαλά -όπως εξελίχθηκαν χθες σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- δεν αποκλείεται σήμερα να ανακοινωθούν οι τέσσερις νέοι καναλάρχες.

Κυβερνητικές πηγές: Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία της δημοπρασίας στη ΓΓΕΕ

Ομαλά συνεχίζεται η διαδικασία της δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στην Καλλιθέα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων..

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές διέψευσαν τις «πληροφορίες» που κυκλοφορούν διάφοροι και τονίζουν ότι ουδείς έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας γνωρίζει το οτιδήποτε για την εξέλιξη της διαδικασίας μέχρι στιγμής.

Από νωρίς το πρωί, οι εκπρόσωποι των οκτώ επιχειρηματικών σχημάτων που διεκδικούν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες βρίσκονται «κλειδωμένοι» στα ειδικά διαμορφωμένα γραφεία τους στη ΓΓΕΕ, ενώ τους έχουν αφαιρεθεί προσωπικοί υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα για να μην υπάρξει ο κίνδυνος καμίας διαρροής.

Οι περισσότεροι έφθασαν στη ΓΓΕΕ με βαλίτσες με τα προσωπικά τους είδη, ακόμα και υπνόσακους καθώς η διαδικασία αναμένεται να τραβήξει σε πέρας, ενώ υπενθυμίζεται ότι κανένας δεν θα εξέλθει των γραφείων της ΓΓΕΕ χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και να έχουν δημοπρατηθεί και οι τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.