Το πιο δύσκολο κομμάτι στη ζωή ενός αθλητή είναι σίγουρα το καλοκαίρι και δη η προετοιμασία. Το χειρότερο μάλιστα μέρος αυτής της επίπονης περιόδου είναι όταν αναγκάζεται να φύγει από το σπίτι του μαζί με την ομάδα του και να αφήσει την οικογένειά του και τα αγαπημένα του πρόσωπα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από σήμερα θα περάσουν αυτό το… μαρτύριο οι παίκτες του Ολυμπιακού για τις επόμενες 11 ημέρες. Οι πρωταθλητές Ελλάδος, έπειτα από 12 μέρες προετοιμασίας του Θρύλου στο Φάληρο, ανασκουμπώνονται, μαζεύουν τα αναγκαία υπάρχοντά τους και ταξιδεύουν για το ορεινό Μέτσοβο, όπου και θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο στάδιο (και βασικότερο) του χτισίματος των Πειραιωτών.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ακολούθησε την περσινή… πεπατημένη, καθώς αναμένεται να «στάξει» τους παίκτες του στα ίδια ακριβώς κατατόπια με την προηγούμενη σεζόν.

Η «ερυθρόλευκη» αποστολή θα καταλύσει στο ξενοδοχείο Grand Forest και αμέσως θα ξεκινήσει τη δουλειά και τις επίπονες προπονήσεις.

Το τεχνικό τιμ της ομάδας του Πειραιά έχει προνοήσει για όλο το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν οι παίκτες, με τον Ανδρέα Γκατζούλη όπως πάντα να το εποπτεύει ευλαβικά.

Στο Μέτσοβο υπάρχουν όλες οι ανέσεις για τον Ολυμπιακό ώστε να πραγματοποιηθεί ιδανικά το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του. Κλειστό γήπεδο μπάσκετ με τις προδιαγραφές που χρειάζεται, οι κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες (το Ανήλιο, όπου είναι και το ξενοδοχείο, είναι ένα ορεινό χωριό του νομού Ιωαννίνων χτισμένο σε υψόμετρο 1.060μ. στις πλαγιές της βόρειας Πίνδου, απέναντι από το Μέτσοβο και στη σκιά της βουνοκορφής Φατζέτου της Πίνδου) και εννοείται ο απαιτούμενος στίβος για να «χτιστεί» η φυσική κατάσταση των παικτών για τη νέα σεζόν.

Το πρόγραμμα θα περιέχει αρκετά βάρη για τους «ερυθρόλευκους», μπάσκετ και τακτική και εννοείται και κάποιες στιγμές ξεκούρασης για να έχουν τη δυνατότητα να μη… σκάσουν από τη μονοτονία της προπόνησης.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει συντονίσει τα πάντα με αρμονικό και επαγγελματικό τρόπο, χωρίς να του έχει διαφύγει κάποια λεπτομέρεια και απλά ελπίζει να μην του βγει στην πορεία κάποια… αναποδιά.

Η επιτυχημένη συνταγή που έφερε την κούπα

Σημαντικό για τις ομάδες, όταν βρίσκονται μακριά από τη βάση τους, είναι να έχουν όλες τις ανέσεις για να μπορούν να νιώθουν σαν το… σπίτι τους. Οι «ερυθρόλευκοι», μετά την περσινή άκρως επιτυχημένη διαμονή στο Μέτσοβο, δεν πρόκειται να αλλάξουν το πρόγραμμά τους.

Η διαμονή τους θα είναι στο Grand Forest στο Ανήλιο, το οποίο βρίσκεται σε μία πανέμορφη τοποθεσία. Πρόκειται μάλιστα για ένα ξενοδοχείο αρμονικά δεμένο με τη φύση, σκαρφαλωμένο σε μια πλαγιά με θέα που κόβει την ανάσα, μέσα σε ένα ανέγγιχτο δάσος πεύκων και ελάτων. Οι υπηρεσίες είναι μοναδικές στην περιοχή, πραγματικής φιλοξενίας, με οδηγό την ποιότητα των πέντε αστέρων.

Μάλιστα το Grand Forest διαθέτει ειδικό Spa όπου υπάρχουν: εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα με πανοραμική θέα, υδρομασάζ, power stream, χαμάμ, σάουνα, εξωτερική πισίνα με sun-deck, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, τάξεις για ομαδικά προγράμματα αλλά και 4 δωμάτια θεραπειών. Τέλος, το ξενοδοχείο όπου θα διαμένει ο Ολυμπιακός για 11 μέρες διαθέτει ένα πανέμορφο εστιατόριο, αλλά και δύο μπαρ που έχουν ταυτόχρονα εκπληκτική θέα. Ολα στη διάθεση των «ερυθρόλευκων» στη διαμονή τους στο Μέτσοβο, οι οποίοι σε αυτό το διάστημα θα έχουν τις ανέσεις που τους χρειάζονται για να δουλέψουν αμέριμνοι.