Προφυλακιστέο έκρινε την Πέμπτη το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά τον 77χρονο Θρασύβουλο Λυκουρέζο με βούλευμά του μετά τη διαφωνία που είχαν την περασμένη εβδομάδα ανακριτής και εισαγγελέας για την τύχη του ηλικιωμένου.

Την περασμένη Παρασκευή μετά τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα ο Θρασύβουλος Λαζαρίδης είχε τεθεί σε κατ' οικον περιορισμό στο πολυτελές σπίτι του στο Κολωνάκι.

Στο απολογητικό του υπόμνημα προς την Ε τακτική ανακρίτρια, ο 77χρονος χειριστής, που μετά την παραίτηση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου – ο οποίος είναι πρώτος ξάδερφός του- εκπροσωπείται από τον Γιάννη Ηρειώτη, είχε υποστηρίξει: «Η πορεία πλεύσης μου ήταν από βορρά προς νότο και εισερχόμενος στη θαλάσσια ζώνη που παρεμβάλλεται μεταξύ της νησίδας Μονή και των δυτικών ακτών της Αίγινας, στη θέση Πέρδικα αντιλήφθηκα μηχανοκίνητο σκάφος να κινείται από τη θέση Πέρδικα προς τη νήσο Μονή, δηλαδή επί πορείας από Ανατολή προς Δύση. Ποτέ δεν πίστεψα ότι σκάφος κινούμενο αριστερά μου θα περάσει από την πλώρη μου. Η πορεία μου ήταν σταθερή, χωρίς να έχω τον οποιοδήποτε λόγο να πραγματοποιήσω τον οποιοδήποτε αιφνίδιο ελιγμό, αφού άλλωστε μετέβαινε για λόγους αναψυχής με φίλους σε κόλπο της νησίδας Μονής».