Σε μια πολύ αξιόλογη παραγωγή που δημιουργήθηκε για το Φεστιβάλ με μια ομάδα καταξιωμένων ηθοποιών που συνδυάζονται με ειδικές κατασκευές και κοστούμια, κούκλες, μάσκες και μάπετς.  Με πρωτότυπη μουσική και τραγούδια και χορευτικά και έμφαση στην κινησιολογία των ηρώων η «TEXNIS GENESIS» δημιουργεί ένα υπέροχο ταξίδι για τα παιδιά πού προσφέρει θέαμα αλλά και ένα εξαιρετικό κείμενο σε θεατρική διασκευή της έμπειρης δημιουργού στο παιδικό θέαμα Γιούλης Ηλιοπούλου που υπογράφει και την ευρηματική σκηνοθεσία, σε συνεργασία με μια μεγάλη ομάδα αξιόλογων συντελεστών.  Στην παραμυθένια ιστορία της Σταχτοπούτας, οι ήρωες δημιουργούν μαγικές στιγμές που θα συγκινήσουν παιδιά και μεγάλους προσφέροντας μια φαντασμαγορική περιπέτεια με σημαντικά μηνύματα ζωής που στέλνονται μέσα από υπέροχες εικόνες και λόγια με το μοναδικό τρόπο που μόνο τα σπουδαία κλασσικά παραμύθια μπορούν να προσφέρουν.
Περίληψη

Η ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ

Μια φορά και έναν καιρό, ζούσε ένα γλυκό και πανέµορφο ορφανό κορίτσι που το έλεγαν Σταχτοπούτα.
Ζούσε µε την µητριά της και τις δύο ετεροθαλείς αδελφές της, που την ζήλευαν για την οµορφιά της και την υποχρέωναν να δουλεύει όλη την ηµέρα.
Κάποια ηµέρα τις κάλεσαν να πάνε σε ένα χορό που διοργάνωνε ο πρίγκιπας στο παλάτι, όµως στη Σταχτοπούτα δεν της επέτρεψαν να πάει γιατί έπρεπε να σφουγγαρίσει το πάτωµα και να ετοιµάσει το δείπνο όταν θα επέστρεφαν.
Όταν έµεινε µόνη η Σταχτοπούτα άρχισε να κλαίει θρηνώντας για την κακή της τύχη. Τότε εµφανίστηκε η καλή της νεράιδα και της είπε: - Σταχτοπούτα, είσαι πολύ καλή και το αξίζεις να πας στο χορό. Και µε µία κίνηση του χεριού, η καλή νεράιδα µεταµόρφωσε τα κουρέλια που φορούσε σε ένα υπέροχο φόρεµα.
Μεταµόρφωσε επίσης µία κολοκύθα σε άµαξα, τέσσερα ποντίκια σε άλογα και άλλες τόσες σαύρες σε αµαξάδες.
Όµως η νεράιδα της είπε: - Ένα πράγµα θα πρέπει να θυµάσαι, δεν µπορείς να επιστρέψεις µετά τα µεσάνυχτα γιατί όλα τα µάγια θα διαλυθούν.
Και η Σταχτοπούτα ξεκίνησε αµέσως για το χορό.
Ολόκληρη τη βραδιά, ο πρίγκιπας είχε µάτια µόνο για εκείνη και χόρευαν µαζί όλο το βράδυ. Οι καλεσµένοι απορούσαν ποια ήταν αυτή η πανέµορφη νέα και ούτε καν οι ετεροθαλείς αδελφές της δεν µπορούσαν να την αναγνωρίσουν.
Η Σταχτοπούτα ήταν τόσο ευτυχισµένη που δεν θυµόταν την προειδοποίηση της καλής της νεράιδας µέχρι που άκουσε το πρώτο χτύπηµα της καµπάνας που σήµαινε τα µεσάνυχτα.
Έφυγε από το παλάτι τόσο γρήγορα που έχασε ένα από τα κρυστάλλινα γοβάκια της.
Καθώς το µοναδικό στοιχείο που είχε από εκείνη ο πρίγκιπας ήταν το κρυστάλλινο γοβάκι, ανακοίνωσε ότι θα παντρευόταν την κοπέλα στην οποία ανήκε το γοβάκι.
∆ιέσχισε ολόκληρο το βασίλειο δοκιµάζοντας το γοβάκι σε όλες τις κοπέλες, όµως καµία δεν είχε τα υπέροχα πόδια της Σταχτοπούτας.
Όταν έφτασε η σειρά της Σταχτοπούτας, προς έκπληξη όλων, το γοβάκι της ταίριαξε απόλυτα. Τότε η νέα και ο πρίγκιπας υποσχέθηκαν να µην χωρίσουν ποτέ ξανά, παντρεύτηκαν και έζησαν πολύ ευτυχισµένοι.