Το νέο βιβλίο του Γιώργου Καλού αφιερωμένο στον Μητροπολιτικό Ναό του Πόρου Αγ. Γεώργιο θα παρουσιαστεί στην πλατεία του ναού την Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016 στις 8 μ.μ.
Πρόκειται για ένα οδοιπορικό στην τέχνη, στη λατρεία, στην ιστορία και στην παράδοση, μέσα από την ιστορική διαδρομή του Πόρου και της Τροιζηνίας ανά τους αιώνες. Η εκδήλωση θα γίνει στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Συνοριακά της Νεότερης Ελλάδας» που διοργανώνει ο δήμος Πόρου από τις 25-28 Αυγούστου 2016 για τις ιστορικές διαπραγματεύσεις που έλαβαν χώρα στο λιμάνι του νησιού το Φθινόπωρο του 1828, μεταξύ του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και των διπλωματικών αποστολών Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας, οι οποίες οδήγησαν στον καθορισμό των πρώτων συνόρων του ελεύθερου Ελληνικού Κράτους.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:
α. Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Δροσινός
β. Η διδάκτωρ Ιστορίας της Τέχνης Τατιάνα Σπινάρη-Πολλάλη
Κείμενα του βιβλίου θα διαβάσει ο πρωτοψάλτης Παν. Τσιακούλιας, ενώ συντονιστής της παρουσίασης θα είναι ο δημοσιογράφος Μπάμπης Κανατσίδης.
Τροπάρια από τον Παρακλητικό Κανόνα του Αγ. Γεωργίου θα αποδώσει βυζαντινή χορωδία.
Στην εκδήλωση θα λειτουργήσει και έκθεση ανέκδοτου φωτογραφικού υλικού του Νίκου Παύλου από τους αγιογραφικούς θησαυρούς των Κ. Παρθένη, Σπ. Χατζηγιαννόπουλου, Χ. Αναστασάκη, Μ. Παπαδάκη, Ι. Οικονόμου, Γ. Γρίβα κ.α. που κοσμούν τον Ι.Ν. από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα.
Δείτε και την πρόσκληση της εκδήλωσης.