Συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό παραχώρησε ο Αλμπέρτο Μποτία, ο οποίος ανέφερε πως αποκλειστικός στόχος του Ολυμπιακού στο ματς με την ΑΕΚ είναι η νίκη. Καθώς έτσι θα αποκτήσει ακόμα καλύτερη ψυχολογία η ομάδα του Ολυμπιακού ενόψει του αγώνα με αντίπαλο την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ο Μποτία μίλησε από εκεί και πέρα για τον ανταγωνισμό που υπάρχει στην 11άδα του Ολυμπιακού, ενώ συμπλήρωσε πως περιμένει τον κόσμο να στηρίξει την ομάδα, όπως κάνει πάντα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μποτία στη Nova

Για τη διακοπή του πρωταθλήματος: Ελπίζω πως δεν θα μας επηρεάσει, να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο την ανοδική πορεία που είχαμε. Οι παίκτες πρέπει να συγκεντρωθούν και να είναι με καλή ψυχολογία. Να συνεχίσουμε με το ίδιο σκεπτικό. Να μην επηρεαστούμε από τη διακοπή και να συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας καλά και να γίνουμε παράδειγμα για τον εαυτό μας ώστε να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε.

Για την ΑΕΚ: Είναι μία καλή ομάδα, τα πηγαίνει καλά μέχρι στιγμής. Γίνεται μια καλή δουλειά. Γνωρίζαμε από πέρυσι όταν την αντιμετωπίσαμε στους αγώνες για το Κύπελλο ότι είναι ένας δυνατός αντίπαλος και πρέπει εμείς αυτή τη στιγμή να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε έναν δύσκολο αντίπαλο. Ξέρουμε πως θα έχουμε μερικές δυσκολίες, αλλά θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε τη δική μας δουλειά ώστε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Για τις διαφορές της περσινής ΑΕΚ με τη φετινή: Πιστεύω πως σίγουρα θα έχει αλλάξει κάτι στο παιχνίδι της η ΑΕΚ, θα έχει βελτιωθεί, καθώς έχει αλλάξει, έχει βρεθεί στη μεγάλη κατηγορία και σίγουρα για να θέλει να προχωρήσει καλά, θα πρέπει να έχει βελτιωθεί σε σχέση με πέρυσι. Θα είναι μια δυνατή ομάδα, θα αντιμετωπίσουμε έναν δύσκολο αντίπαλο. Θέλουμε να είμαστε καλύτεροι, θέλουμε να κερδίσουμε και να φύγουμε με τη νίκη.

Για τους παίκτες που ξεχωρίζει: Είναι το σύνολο. Υπάρχει ένα καλό σύνολο, υπάρχουν παίκτες που βοηθάει ο ένας τον άλλον, είναι πολύ καλά δεμένοι, παίζουν ομαδικά και νομίζω πως αυτή είναι η βάση στην οποία έχει στηριχτεί η ΑΕΚ για να βρίσκεται στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Για το αν η νίκη επί της ΑΕΚ θα είναι τόνωση για τον αγώνα με την Ντιναμό: Σίγουρα συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμάσεις ένα παιχνίδι, είναι να κερδίσεις το προηγούμενο, γιατί πάντα βοηθάει τους ποδοσφαιριστές στην ψυχολογία τους και είναι ένα κίνητρο για να συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Πάντα λοιπόν σκεφτόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι, θέλουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα απέναντι στην ΑΕΚ και μετά να σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι μας.

Για τον ανταγωνισμό που υπάρχει στο κέντρο της άμυνας: Πάντα συγκεντρώνομαι στο να κάνω σωστά τη δουλειά μου. Αυτό που σκέφτομαι, είναι να είμαι πάντα σωστός στις υποχρεώσεις μου. Οι υποχρεώσεις μου είναι πάντα να προσπαθώ, να τα δίνω όλα στις προπονήσεις και στα παιχνίδια για να βελτιώνομαι. Έχω αυτοπεποίθηση, έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και πάντα προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Από εκεί και πέρα θέλω να είμαι πάντα καλός στη θέση μου.

Για το μήνυμα στον κόσμο: Να συνεχίσει να μας στηρίζει όπως το κάνει πάντα. Να συνεχίσει να είναι στο πλευρό μας, μας βοηθάει πολύ με την παρουσία και τη στήριξή του, να συνεχίσει να έχει εμπιστοσύνη σε εμάς γιατί πάντα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους προσφέρουμε χαρές.