«Φτου ξελευτερία!» φωνάζουν 600 Λυκόπουλα, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Πόρου το πρωί της Δευτέρας 22 Αυγούστου.

Η πρώτη ομάδα των παιδιών, ήρθαν στο νησί, προκειμένου να… σώσουν τον κόσμο από τα δεινά που σχεδίασε γι’ αυτόν το παγκόσμιο συνέδριο των κακών!

Για τις επόμενες ημέρες, το Κ.Ε. ΠΟΡΟΣ, το γήπεδο, το Μουσείο Κογχυλιών και το Λαογραφικό Μουσείο θα αποτελέσουν το θέατρο των επιχειρήσεων των Λυκόπουλων της Ελλάδας. Τα 1.100 Λυκόπουλα και οι 400 εθελοντές βαθμοφόροι Πρόσκοποι, θα επισκεφθούν το Πόρο, σε δύο ομάδες, με την πρώτη και μεγαλύτερη ομάδα να καταφθάνουν στο νησί τη Δευτέρα και να αποχωρεί αύριο το απόγευμα.

Η δεύτερη ομάδα θα έρθει στο νησί την Τετάρτη. Τα παιδιά συνοδεύονται από εθελοντές βαθμοφόρους, σε αναλογία 1 συνοδός ανά 5 παιδιά περίπου. Επίσης δίπλα στα παιδιά, βρίσκονται εθελοντές γιατροί της οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου».

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια της πρώτης πανελλήνια κατασκήνωση Λυκόπουλων, την οποία οργανώνει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και η οποία αναβιώνει μετά από 10 περίπου χρόνια.

Για επτά ολόκληρες μέρες, 1.100 Λυκόπουλα και 400 εθελοντές βαθμοφόροι, θα στήσουν μια μεγάλη παρέα. Ένα μεγάλο πολύχρωμο πανηγύρι γνώσεων, τραγουδιού και παιχνιδιών, με σκοπό να νικηθεί το κακό. Το «στρατηγείο» της μυστικής οργάνωσης σωτηρίας του κόσμου φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Φτου ξελευτερία!» και έδρα του είναι τα κατασκηνωτικά κέντρα του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργείου Παιδείας στη Νέα Μάκρη, αλλά και το κέντρο εκπαίδευσης του Πολεμικου Ναυτικού στον Πόρο.

«Τα Λυκόπουλα της Ελλάδας σε μια εποχή που όλες οι οικογένειες έχουν δυσκολίες συνεχίζουν να είναι αισιόδοξα. Να κάνουν πράξη το ρητό τους ‘πάντα πρόθυμοι για το καλό’. Και να θέλουν στο τέλος αυτής της μεγάλης κατασκήνωσης να αισθάνονται περήφανα και μαζί με αυτά, και εμείς, οι μεγαλύτεροι, γιατί όλοι μαζί αποκτήσαμε μια μοναδική εμπειρία», λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Έφορος του κλάδου Λυκόπουλων, Παντελής Προμπονάς.

«Εδώ στον ιστορικό Μαραθώνα, η χαρά, η περιπέτεια, το παιχνίδι, οι Προσκοπικές εμπειρίες θα είναι συνταξιδιώτες σε ένα υπέροχο ταξίδι. Ένα ταξίδι παιδιών, των Ελλήνων του αύριο, της μεγάλης συμμαχίας ενάντια στο κακό που θα φωνάξουν δυνατά ‘φτου ξελευθερία’», συμπληρώνει μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Γενικός Έφορος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, Θοδωρής Κεφαλάς.

Η επίσημη έναρξη της πρώτης πανελλήνιας κατασκήνωσης Λυκοπούλων θα γίνει Κυριακή στις 8 το βράδυ στο χώρο των κατασκηνώσεων του Δήμου Αθηναίων.

Τα Λυκόπουλα, μαζί με τους βαθμοφόρους τους, ήδη εργάζονται συστηματικά, στήνοντας το πολύχρωμο «στρατηγείο» τους σε οκτώ μεγάλες υποκατασκηνώσεις. Το κακό θα αντιμετωπισθεί, η παγκόσμια συμμαχία των κακών θα ηττηθεί. Ο κόσμος όλος, και μαζί με αυτόν και η Ελλάδα, θα σωθεί.

Και όπως λέει ο Παντελής Προμπονάς, «να θυμόσαστε ότι τα παραμύθια δεν είναι αλήθεια, αλλά τουλάχιστον δεν είναι ψέματα…».