Μπορεί η «γαλάζια» ηγεσία, υπό το βάρος των σχετικών πιέσεων του «καραμανλικού» πυρήνα, να εξέδωσε non paper με το οποίο έπαιρνε θέση για τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν τις εξελίξεις σχετικά με τον Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ και απέδιδαν βαριές ευθύνες στην κυβέρνηση Καραμανλή για τα πεπραγμένα της στην οικονομία, ωστόσο το εν λόγω εσωκομματικό μέτωπο κάθε άλλο παρά εδώ κλείνει.

Βλέπετε, οι έντονες αντιδράσεις των βουλευτών που συνομιλούν τακτικά με τον Κώστα Καραμανλή (όπως ο Γιώργος Βλάχος ή ακόμη και ο άλλοτε κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος) περί… ανεξήγητης αδράνειας του συστήματος Μητσοτάκη στη συγκεκριμένη περίπτωση όχι μόνο δεν εξαντλούνται, αλλά, όπως πληροφορείται η στήλη, θα είναι ακόμη πιο δυναμικές τις επόμενες ημέρες, οπότε και θα έχει παρέλθει η θερινή ραστώνη.

«Επί της ουσίας δικαιώνεται πλήρως ο Καραμανλής και αναδεικνύονται οι δολοπλοκίες του Παπανδρέου, που οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο. Δεν γίνεται να σιωπούμε», σημειώνουν στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους οι τακτικοί επισκέπτες της Παναγή Κυριακού.

Οι ίδιοι εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι, το περιβάλλον του προέδρου της Ν.Δ. ενώ επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά στην περίπτωση της δέσμευσης της περιουσίας του Γιάννη Αλαφούζου, επέλεξε να μην αντιδράσει σε ένα τόσο κομβικό ζήτημα. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκαναν λόγο ακόμα και για «δάκτυλο» Σαμαρά σε ό,τι αφορά τη χαλαρή στάση που κράτησε το κόμμα στο θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, με δεδομένο ότι ο Μεσσήνιος είχε ευθυγραμμιστεί με εκείνους που έδειχναν τον Κ. Καραμανλή ως υπεύθυνο για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας.

Πάντως, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το στοιχείο ότι, πέραν των «καραμανλικών», για την ανακοίνωση της Ν.Δ. σχετικά με τον Αλαφούζο δυσαρεστήθηκαν και αρκετοί παραδοσιακοί «μητσοτακικοί», οι οποίοι θυμήθηκαν τον τρόπο με τον οποίο έπεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς και τα όσα είπε ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ στην Εξεταστική περί δίωξής του από τον πατέρα του σημερινού αρχηγού της «γαλάζιας» παράταξης.