Η Αμβέρσα πάει για νέο ρεκόρ έτους ενώ στον Πειραιά οι συζητήσεις για το επιλιμένιο μέτωπο καλά κρατούν και με τους Ρώσους να φεύγουν... Την ίδια στιγμή που τα μεγαλύτερα λιμάνια της Β. Ευρώπης μάχονται για τις πρωτιές του έτους ο Πειραιάς φαίνεται ότι θα ζήσει ακόμα λίγο το «δράμα» του, καθώς ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση του φαίνεται ότι θα οδηγηθεί στον προσεχή μήνα (β' φάση) αν δεν υπάρξουν άλλες εκπλήξεις.

Όσον αφορά στο επιλιμένιο μέτωπο, από το προηγούμενο διάστημα έχει καταστεί προφανές και πρόδηλο ότι μετοχικά σχήματα που διαθέτουν μετοχές της εισηγμένης έχουν αντιδράσει στην ιδέα της αποκοπής του μετώπου αυτού από το όλον, ενώ την ίδια στιγμή συγκλίνουσες είναι και οι πληροφορίες που θέλουν τα λοιπά μέρη, στην ιδιοκτησία των οποίων είναι το υπόλοιπο επιλιμένιο μέτωπο, να σκέφτονται σοβαρά την αξιοποίηση.
Να σημειωθεί ότι κύκλοι των παραγωγικών τάξεων του πειραϊκού χώρου, τόνιζαν με νόημα, ότι ενόψει της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της ανάγκης για εισροή κεφαλαίων, το ενδεχόμενο να προχωρήσει τράπεζα η οποία κατέχει τμήμα του μετώπου σε αξιοποίηση ή και πώληση του αποτελεί ένα εκ των σεναρίων το οποίο λίαν προσεχώς θα αποδειχτεί εάν είναι ισχυρό ή όχι.

Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια για την αξιοποίηση του μετώπου αυτού είχαν εμφανιστεί αρκετά σχέδια τα οποία όμως έμειναν στα χαρτιά καθώς απαιτούσαν τεράστια κεφάλαια για την υλοποίηση τους.
theseanation