Με το βραβευμένο με 8 Όσκαρ «Αμαντέους» του Μίλος Φόρμαν αποχαιρετά το καλοκαίρι κα ξεκινά τσάρκα στα νησιά το 6ο Athens Open Air Film Festival.

Την Τρίτη 30 Αυγούστου στο Cine Anesis, στην Αίγινα, ξεκινά το ταξίδι στον Αργοσαρωνικό, καλώντας τους σινεφίλ και φιλοθεάμονες επισκέπτες σε μια μοναδική προβολή.

Η γνωστή ταινία που ξεπέρασε τα όρια της μουσικής βιογραφίας του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, θα προβληθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας, έπειτα από τρεις δεκαετίες, σε μεγάλη οθόνη.
Το «Αμαντέους» συνδυάζει στοιχεία μυθοπλαστικά με ιστορικά εξακριβωμένες λεπτομέρειες και καθαρές εικασίες προκειμένου να διηγηθεί την σχέση θαυμασμού και μίσους που αναπτύσσεται ανάμεσα στον Αντόνιο Σαλιέρι, έναν δευτεροκλασάτο συνθέτη και μαέστρο της αυτοκρατορικής Αυλής, και τον διαολεμένα ταλαντούχο νεαρό Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, κατά τα τελευταία δέκα χρόνια της σύντομης ζωής του κορυφαίου μουσικού.

Γραμμένο από τον Πίτερ Σάφερ, ο οποίος είχε προηγουμένως σημειώσει τεράστια θεατρική επιτυχία με το συγκεκριμένο έργο, το «Αμαντέους» παραμένει εξακολουθητικά ένα αριστοκρατικό και γενναιόδωρο δράμα απόλαυσης, στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Φ. Μάρεϊ Άμπραχαμ, Τομ Χαλς, Ελίζαμπεθ Μπέριτζ.

Oι προβολές του 6ου Athens Open Air Film Festival, πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ & www.visitgreece.gr, την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, με συνδιοργανωτή τον Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και χορηγό την μπίρα Fischer.