Ο Σταύρος Κοντονής πήρε τελικά την απόφαση να αναβάλει την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και συνεπώς όλες τις αγωνιστικές έως και τις 5 του Σεπτεμβρίου. Ο υφυπουργός αθλητισμού επικαλέστηκε λόγους ασφαλείας, με την απόφαση αυτή να έχει βρει αντίθετο τον Ολυμπιακό μετά από πρόσφατη ανακοίνωσή του. Όπως βλέπουμε λοιπόν το... τσίρκο του παραλόγου συνεχίζεται για τον Κοντονή και τους υποβολείς του. Το πρωτάθλημα Ελλάδας δεν θα αρχίσει έως τις 5 Σεπτεμβρίου. Πρωτοφανές ποδοσφαιρικό πραξικόπημα, με τον υφυπουργό να βάζει μπροστά τη ΔΕΑΒ και την ΕΛ.ΑΣ. Κάνει λόγο για ασφάλεια, τη στιγμή που η Αθήνα είναι άδεια και ο κόσμος λιάζεται στις παραλίες. Δεν μπόρεσε να πάρει την ευθύνη της αναβολής και τα έριξε σε άλλους ο Κοντονής. Ο λόγος βέβαια είναι γνωστός, καθώς δεν έχει τον πολιτικό ανδρισμό να πάρει την ευθύνη που του αναλογεί. Βάζει μπροστά άλλους και δικαιώνει την ΠΑΕ Ολυμπιακός που έκανε λόγο για «υποβολείς» στη χθεσινή της ανακοίνωση. Ο άνθρωπος που βάζει λουκέτο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως και οι «φίλοι» του, ολοκλήρωσε το τερατούργημά του. Αλλά αυτό βέβαια δεν θα μείνει αναπάντητο από την ΠΑΕ Ολυμπιακός κι άλλες ομάδες, που θα κινηθούν δικαστικά κατά της απόφασης για την αναβολή του ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτά τα πράγματα δεν έχουν γίνει ποτέ και πουθενά. Ετσιθελικά, αλλά και με... βοήθεια, το πρωτάθλημα ανεβλήθη και να τώρα που δεν ξέρουμε τι ξημερώνει πλέον στον χώρο. Κανένας δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, ούτε φυσικά έχει το δικαίωμα να κάνει τον... υποβολέα. Και να ακούγεται κιόλας. Αυτό είναι το περίεργο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σταύρου Κοντονή

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρος Κοντονής εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Νόμου 4049/2012, με βάση τις εισηγήσεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΔΕΑΒ, υπέγραψε σήμερα απόφαση με την οποία αναβάλλεται τουλάχιστον μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου 2016 η διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου του επαγγελματικού πρωταθλήματος της Superleague Ελλάδας, αγωνιστικής περιόδου 2016-2017. Στις εισηγήσεις τους η Ελληνική Αστυνομία και η ΔΕΑΒ αναφέρουν ρητώς ότι «συντρέχουν οι προϋποθέσεις του Νόμου που δικαιολογούν τη λήψη διοικητικών μέτρων, καθ΄ όσων θεωρείται ότι ανακύπτουν σοβαροί λόγοι προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και εγείρονται ζητήματα πιθανολογούμενης διασάλευσης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας και διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης. Υπό τις παρούσες συνθήκες και ως την αποκατάσταση της ομαλότητας καθίσταται λίαν επικίνδυνη η διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων σε όλες τις προγραμματισμένες επίσημες διοργανώσεις».

Στο «δια ταύτα» της υπουργικής απόφασης αναφέρεται:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

«Την αναβολή, τουλάχιστον μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου 2016, της διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου του επαγγελματικού πρωταθλήματος της Super League Ελλάδας, αγωνιστικής περιόδου 2016-2017, για τους λόγους που επικαλείται η Δ.Ε.Α.Β. και η Ε.Λ.Α.Σ., ήτοι την αυξημένη αντιπαλότητα και το εξόχως τεταμένο κλίμα, όπως έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, λίγο πριν από την έναρξη των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων και ιδίως του πρωταθλήματος της Super League, μεταξύ της Ε.Π.Ο., της διοργανώτριας αρχής και σημαντικού αριθμού ομάδων, καθώς και της διάχυτης πεποίθησης του φίλαθλου κοινού περί αδιαφάνειας και μη ισονομίας ως προς τους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, καθόσον σφόδρα πιθανολογείται ότι η παραμικρή αφορμή μπορεί να πυροδοτήσει εκτεταμένες βίαιες συμπεριφορές».

* Η απόφαση του κ. Κοντονή θα δημοσιευθεί εντός της ημέρας στο Φ.Ε.Κ.