Συνάντηση με τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας είχε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις επιπτώσεις του τρίτου μνημονίου στον κλάδο της ναυτιλίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ειδική μνεία έγινε για τη νομοθεσία που επιβάλλει τον εναρμονισμό των συνθέσεων των πληρωμάτων της ακτοπλοΐας με εκείνών που ισχύουν στις διεθνείς γραμμές.
«Όπως όλοι γνωρίζουν η κυβέρνησή μας έχει εξαναγκαστεί σε πολιτικές επιλογές που δεν είναι δικές μας, πολύ περισσότερο, μάλιστα, που η ρύθμιση αυτή δεν στοχεύει σε δημοσιονομικά αποτελέσματα αλλά σε ενίσχυση της επιχειρηματικής ισχύος σε βάρος της εργασίας» εξήγησε ο κ. Δρίτσας.
Ο υπουργός Ναυτιλίας συνέχισε, τονίζοντας ότι η ρύθμιση αυτή μπορεί να γεννήσει κινδύνους αναφορικά με την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και άμεσες επιπτώσεις στην αύξηση της ανεργίας, ενώ δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη διαπραγμάτευση προκειμένου οι δανειστές να την επανεξετάσουν.
Παράλληλα, ο κ. Δρίτσας παρουσίασε στα μέλη της ΠΝΟ μία σειρά πρωτοβουλιών του υπουργείου:
άμεση υλοποίηση της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης για την εξόφληση των απλήρωτων ναυτικών μέσω της κατάπτωσης των εγγυητικών επιστολών
διευθέτηση θεμάτων του Οίκου Ναύτου
έναρξη διαλόγου με τους εμπλεκόμενους φορείς για την αποστολή και το έργο του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας 
προώθηση των διαδικασιών για την διευθέτηση της εκκρεμότητας ασφάλισης των Ελλήνων ναυτικών που εργάζονται σε πλοία με Ιταλική σημαία
άμεση εξέταση κάθε συγκεκριμένης καταγγελίας για παραβίαση εργατικής νομοθεσίας
ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης των Ελλήνων ναυτικών.