Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται στην Ύδρα η συναυλία Κλασσικής μουσικής στη μνήμη του Κωστή Σοφιανού. Φέτος στη συναυλία Κλασικής μουσικής θα εμφανιστεί ο βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος, ο οποίος ψηφίστηκε τον Απρίλιο 2016 ως ο καλύτερος μουσικός του κόσμου στο χώρο της κλασσικής μουσικής! Η συναυλία Κλασσικής μουσικής πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων «Θεομητορικά 2016», το Σάββατο, 20 Αυγούστου και ώρα 21:00 στο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας. 

Ο Λεωνίδας Καβάκος θα παίξει για πρώτη φορά στην Ύδρα έργα για βιολί και πιάνο μαζί με τον γνωστό Ιταλό πιανίστα Enrico Pace.
Τα έσοδα της εκδήλωσης διατίθενται πάντα υπέρ του νοσοκομείου του νησιού, το οποίο λειτουργεί υποδειγματικά υπό την πεφωτισμένη προεδρία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, κ.κ. Εφραίμ,  την διεύθυνση του ιατρού και διευθυντή κ. Παναγιώτη Μανίκη και του Διοικητικού Συμβουλίου του.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη μνήμη του Κωστή Σοφιανού από την σύζυγο του κ. Τζένη Σοφιανού και τα παιδιά του κ. Νίκο Σοφιανό και κ. Αλέξανδρο Σοφιανό.