Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τελικά θα εξαιρεθεί η παράκτια περιοχή στα Λιπάσματα στη Δραπετσώνα από τη νέα Σύμβαση Παραχώρησης του ΟΛΠ εκφράζουν στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Παραπέμπουν επίσης πάντα το απόσπασμα ομιλίας του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα ο οποίος σε προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Κερατσίνι (13/9) αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στο ζήτημα της αξιοποίησης του πρώην Συγκροτήματος Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, είναι «έτοιμο προς κατάθεση στη Βουλή το σχέδιο νόμου με τη ρύθμιση ενάντια στην τσιμεντοποίηση στο πρώην εργοστάσιο Λιπασμάτων του Μποδοσάκη στη Δραπετσώνα. Για να έχουν οι κάτοικοι της περιοχής ανάσα πρασίνου, αναψυχής και άθλησης. Για να ανοίξει το μέτωπο της πόλης προς τη θάλασσα. Μια ρύθμιση που, επιπλέον, δίνει τη νομική βάση στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας να καταθέσει σχέδιο για τη συνολική ανάπλαση του θαλάσσιου μετώπου της πόλης».

Σχετικά με τις άλλες περιοχές για τις οποίες ζητούν επίσης την εξαίρεση τους σημειώνουν ότι και για αυτό αναμένεται να βρεθεί η «χρυσή τομή».

Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί η κινητοποίηση το Σάββατο το μεσημέρι στη Δραπετσώνα με τη συμμετοχή και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγονται στο Πειραιά ενώ μια ημέρα νωρίτερα, όπως είχε αποκαλύψει το «Βήμα», ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας συνέταξε υπόμνημα στο οποίο όπως ανέφεραν πληροφορίες θα παρουσίαζε τα βασικά αιτήματα των Δήμων της περιοχής ζητώντας εξαίρεση περιοχών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Δρίτσας χαρακτηρίζει σε κατ' ιδίαν συζητήσεις τις διεκδικήσεις των δημάρχων ως ρεαλιστικές και όχι μαξιμαλιστικές κρατώντας πάντα αποστάσεις από το ΤΑΙΠΕΔ.