Αποδίδει σταδιακά ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής για αναβάθμιση των Περιφερειακών Ιατρείων του Πόρου και για κάλυψη των επειγουσών αναγκών υγείας των κατοίκων και επισκεπτών του εντός του νησιού (ο Πόρος είναι το μοναδικό νησί αντίστοιχου πληθυσμού στην Ελλάδα που η αναγκαία προβλεπόμενη δομή Υγείας για έκτακτα περιστατικά και διακομιδές βρίσκεται.. εκτός νησιού).

Σε συνέχεια της Απόφασης του ΔΣ Πόρου (45/2015), με την οποία αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η μετεγκατάσταση των Ιατρείων στο κτήριο Κ.Α.Π.Η. και ζητήθηκε από το Υπουργείο Υγείας η αναβάθμισή τους (24ωρη βάρδια ιατρών και ασθενοφόρου), και κατόπιν επανειλημμένων επισκέψεων του Δημάρχου Γιάννη Δημητριάδη και της εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου Υγείας Μαρίας Βαρβάρου στο Υπουργείο και στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιά, τοποθετήθηκαν, για πρώτη φορά αποκλειστικά στα Ιατρεία του Πόρου (χωρίς υπηρεσίες στο Κ.Υ.Γαλατά), δύο νέοι γενικοί ιατροί για το διάστημα Αυγούστου – Σεπτεμβρίου 2016, οι οποίοι μάλιστα θα εκτελούν και 24ωρες εφημερίες ετοιμότητας για τις περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών στα οποία τυχόν τους χρειαστεί ο Δήμος.

Δεύτερη σημαντική εξέλιξη είναι ότι προκηρύχθηκε και αναμένεται να καλυφθεί έως το Φθινόπωρο, η δεύτερη θέση ιατρού για τα Ιατρεία μας (η οποία χήρευε επί χρόνια), με αποτέλεσμα οι 24ωρες εφημερίες ετοιμότητας να αποτελέσουν στο εξής νέο σταθερό δεδομένο για το νησί μας.

Ταυτόχρονα, ξεκίνησε εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για την αγορά σύγχρονου ασθενοφόρο, στο πλαίσιο της οποίας έχουν ήδη εγγραφεί περισσότερα από 20.000€, ως χορηγίες συμπολιτών μας στους οποίους έχει απευθυνθεί ο Δήμαρχος. Ο ίδιος ο Δήμαρχος και η οικογένειά του θα συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή το ποσό των 10.000€, ενώ με δική τους δαπάνη αγοράστηκαν δύο ακόμα καρδιακοί απινιδωτές, οι οποίοι τοποθετήθηκαν την τελευταία βδομάδα στο Νεώριο (ταβέρνα Βασίλη Μουρτζούκου) και στην Φούσα. Τέλος, ο Γιάννης Δημητριάδης ανέλαβε προσωπικά τη φιλοξενία (διαμονή) των δύο γενικών ιατρών για τις προσεχείς 60 ημέρες, ενώ οι επιχειρηματίες εστίασης που τυχόν επιθυμούν να συμβάλουν στην παροχή διατροφής, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την κ. Μαρία Βαρβάρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός έκτακτης ανάγκης του Δήμου Πόρου για όλα τα επείγοντα ιατρικά περιστατικά (και όχι μόνον) είναι το 15303.