ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ – ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΥΔΡΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ «ΡΟΥΛΗΣ Ο ΥΔΡΑΙΟΣ ΝΑΝΟΣ ΓΑΙΔΑΡΟΥΛΗΣ».

Η επιτυχημένη παρουσίαση του βιβλίου «Ρούλης ο Υδραίος νάνος γαϊδαρούλης» έγινε  από τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκη και τον ιατρό – εκδότη κ. Α. Καλέντη όπως επίσης από τους συγγραφείς του βιβλίου κ. Πάνο Κορωνάκη και τον γιο του κ. Άκη Κορωνάκη που παρουσίασαν λεπτομερώς το βιβλίο αναγνώσκοντας το αλλά και με την προβολή σλάιντς.  

Την συζήτηση συντόνισε η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας κ. Ν. Αδαμοπούλου. Ο κ. Πάνος Κορωνάκης ένας εκ των δύο συγγραφέων αναφέρθηκε  στην τρυφερή συγκινητική ιστορία του Ρούλη του Υδραίου νάνο γαϊδαρούλη και τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ προσεγμένο εικονογραφημένο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους γεμάτο συναισθηματισμό και ευαισθησία, τονίζοντας την διαφορετικότητα και ταξιδεύοντας ταυτόχρονα τούς αναγνώστες στο πανέμορφο νησί της Ύδρας, με την μεγάλη ιστορία, τις ιδιαίτερες ομορφιές και το μοναδικό φως. Επίσης ο κ. Πάνος Κορωνάκης κατέθεσε την ιδέα ώστε η Ύδρα να ανακηρυχτεί σαν νησί της «Έμπνευσης» αφού στη Ύδρα πραγματοποιούνται πλείστες όσες πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις οι οποίες και αναβιβάζουν πνευματικά και πολιτιστικά το νησί. Την εκδήλωση πλαισίωσαν  μουσικά με τις υπέροχες μελωδίες τους τα παιδιά του Μουσικού Συλλόγου Ύδρας.

Μετά το πέρας της παρουσίασης του βιβλίου ο Δήμαρχος Ύδρας έδωσε αναμνηστική πλακέτα του Δήμου Ύδρας στον κ. Πάνο Κορωνάκη και κατόπιν  οι  συγγραφείς του βιβλίου κ. Πάνος Κορωνάκης και ο γιος του κ.  Άκης Κορωνάκης έδωσαν αναμνηστικά δώρα στα παιδιά του Μουσικού Συλλόγου Ύδρας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας κ. Ν. Αδαμοπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος αλλά και επί των Πολιτιστικών του Δήμου Ύδρας κ. Π. Ράππας, ο τ. Δήμαρχος Ύδρας κ. κ. Κ. Αναστόπουλος, ο Πρόεδρος της Τ.Ο. της Ν.Δ. κ. Ε. Πούλος, η Πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου Ύδρας Σ. Σόρρα αλλά και δεκάδες κόσμου, ντόπιων και επισκεπτών που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την επιτυχημένη παρουσίαση του βιβλίου.

Η ιστορία
«Ένας πάρα πολύ µικρούλης, τόσο δα µικρούλης γαϊδαρούλης γεννιέται στο πανέµορφο, γεµάτο ιστορία και µαγεία γραφικό ελληνικό νησί της Ύδρας. Τον βαφτίζουν «Ρούλης, ο Υδραίος νάνος γαϊδαρούλης».
Μπορεί να µη φταίει ο καηµενούλης ο Ρούλης ο γαϊδαρούλης που γεννήθηκε τόσο δα µμικρούλης, στο µμέγεθος µιας κοτούλας. Μπορεί να µη φταίει ο δύστυχος ο Ρούλης που η φύση τον έκανε νάνο, πολύ διαφορετικό από όλα τα άλλα γαϊδουράκια της Ύδρας, χωρίς να µπορεί κι αυτός να βοηθήσει µε την εργασία του τους ευγενικούς κατοίκους του νησιού. Αγωνίστηκε όµως και ξεχώρισε για το μοναδικό σε όλο τον κόσµο χαμόγελο του, που το πρόσφερε µέσα από την καρδούλα του σε όλους, τόσο γενναιόδωρα! Ένα ιδιαίτερο χαμόγελο που έλαµπε από καλοσύνη, χαρίζοντας ζεστασιά, και που έγινε σε όλες τις γωνιές της γης γνωστό σαν ένα «πολύτιµο σύµβολο της Αγάπης».