«Κανένας δεν ξεχνά – Τίποτα δεν ξεχνιέται» εκδήλωση μνήμης για την Κύπρο από τον Δήμο Ύδρας

Ο Δήμος Ύδρας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το βράδυ του Σαββάτου 23 Ιουλίου 2016 εκδήλωση μνήμης για την επέτειο των 42 χρόνων από το πραξικόπημα, την τουρκική εισβολή και την κατοχή στην Κύπρο με θέμα «Κυπριακό: Υπάρχουν προοπτικές επίλυσης;». Η εκδήλωση έγινε στη Συνεδριακή Αίθουσα  του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρεσβύτερος π. Γεώργιος Βλαχόπουλος, ο Δήμαρχος Ύδρας Δρ Γεώργιος Κουκουδάκης, η πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Στυλιανού, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κ. Α. Καλύβας, , ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Ε. Καραμήτσος, ο επί των Πολιτιστικών του Δήμου Ύδρας δημοτικός σύμβουλος κ. Π. Ράππας, δημοτικοί σύμβουλοι, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας κ. Ν. Αδαμοπούλου, ο πρώην Δήμαρχος Ύδρας κ. κ. Κ. Αναστόπουλος, ο επίτιμος πρόεδρος της Λέσχης Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας κ. Δ. Τσιγκάρης, ο πρώην Αντιδήμαρχος Ύδρας κ. Ε. Γεώργας,  ο πρώην Αντινομάρχης κ. Δ. Παύλου όπως και δεκάδες κόσμου.

Την συζήτηση άνοιξε και συντόνισε ο Δήμαρχος Ύδρας Δρ Γεώργιος Κουκουδάκης και μίλησαν ο Κοσμήτορας της Σχολής Διεθνών Σπουδών, Επικοινωνίας και Πολιτισμού, κ. Α. Συρίγος, του Παντείου Πανεπιστημίου, ο κ. Δ. Χρυσοχόου, Καθηγητής Θεωρίας και Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης και ο κ. Χ. Γιαλλουρίδης, Καθηγητής Διεθνούς Πολιτική, Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής. Κατά την διάρκεια των ομιλιών και στα ενδιάμεσα έγινε απαγγελία ποιημάτων της Αντρέα Δημητρίου από την κ. Ματίνα Ντούσκου όπως και από την ίδια την ποιήτρια κ. Αντρέα Δημητρίου.

Η εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του Δημάρχου Ύδρας που αναφέρθηκε στο θέμα της Κύπρου όπως και τις προοπτικές επίλυσής του και ευχαρίστησε τους χορηγούς της εκδήλωσης, στη συνέχεια κάλεσε την πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Στυλιανού η οποία απεύθυνε χαιρετισμό και ακολούθησαν  οι εξαιρετικές ομιλίες του κ. Α. Συρίγου, κ. Δ. Χρυσοχόου και κ. Χ. Κ. Γιαλλουρίδη που επικεντρώθηκαν επάνω στο θέμα του Κυπριακού και αν  υπάρχουν προοπτικές επίλυσης του.

Οι ομιλίες υπήρξαν άκρως κατατοπιστικές και διαφωτιστικές και στη συνέχεια στο δεύτερο μέρος ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους σχετικές με το θέμα.

Ακολούθως μετά το πέρα των ερωτήσεων και το τέλος της εκδήλωσης μνήμης επιδόθηκαν από τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκη αναμνηστικές-τιμητικές πλακέτες στην πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Στυλιανού, στον κ. Α. Συρίγο, στον κ. Δ. Χρυσοχόου και στον κ. Χ. Γιαλλουρίδη.