Ενας Ελληνας συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 9 νεκρούς που άφησε πίσω του ο 18χρονος μακελάρης τους Μονάχου, πριν βάλει τέρμα στη ζωή του. Πρόκειται για τον Χουσεϊν Νταϊτζίκ, με καταγωγή από τον Άρατο Ροδόπης. Το παιδί είχε γεννηθεί στη Γερμανία, ήταν τρίδυμος με ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Στη Γερμανία ζούσαν με τους γονείς τους και πήγαιναν σε γερμανικό σχολείο.  Την είδηση γνωστοποίησε στην ελληνίδα Γενική Πρόεξενο Μοχάχου η Γερμανική Αστυνομία, όπως ανέφερε στο twitter και ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, Γιώργος Παππάς, και αργότερα το επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την Telegraph, που επικαλείται δημοσιογράφο που μίλησε στο BBC 5 Live, ο 18χρονος Έλληνας πυροβολήθηκε δύο φορές έξω από το McDonald's που αιματοκύλισε ο δράστης. Ο δημοσιογράφος δήλωσε πως το θύμα έσπρωξε την αδελφή του, για να την σώσει την ώρα που ο μακελάρης πυροβολούσε αδιακρίτως.Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πατέρας τους υπέστη καρδιακή προσβολή, όταν έμαθε για τον θάνατο του γιού του και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η Αστυνομία στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου, ανάμεσα στα θύματα του μακελάρη είναι 3 γυναίκες. Επίσης με εξαίρεση μια γυναίκα που είναι 45 ετών όλα τα υπόλοιπα θύματα είναι το πολύ έως 20 ετών. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία οι τραυματίες είναι 27, δέκα εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Από την έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν βιβλία που έχουν να κάνουν με μαζικές επιθέσεις δολοφονίας σαν αυτήν που διέπραξε.

Το φονικό όπλο που χρησιμποιήσε ήταν ένα πιστόλι τύπου  «Γκλοκ», με το οποίο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, αφού δεν βρέθηκαν στο σώμα του άλλα τραύματα, παρά το γεγονός ότι είχε δεχτεί πυρά αστυνομικών. Από τη νεκροψία υπάρχει μόνο ένα τραύμα από χέρι στο κεφάλι, ήταν αριστερόχειρας και ήταν αυτοκτονία. Από την έρευνα επίσης προέκυψε πως δεν έχει καμία σχέση με πολιτικές οργανώσεις, πολύ δε περισσότερο με τον ISIS.