Και τυπικά ολοκληρώθηκε η απόκτηση της Κατερίνα Μπαρτόνοβα για τον Ολυμπιακό, όπως και ανακοίνωσε ο Ερασιτέχνης. Ο ΓΑΥΡΟΣ σας είχε ενημερώσει πρώτος για την Τσέχα γκαρντ, η οποία έρχεται για να δημιουργήσει ένα φοβερό δίδυμο στον άσο με την Ολγα Χατζηνικολάου. 

Πρόκειται για διεθνή γκαρντ με την ομάδα της χώρας της, η οποία αγωνίζεται τόσο στο «1» όσο και στο «2» και σκοπός της Ελένης Καπογιάννη είναι να είναι η αθλήτρια που έρχεται πίσω από την Ολγα Χατζηνικολάου. Την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκε με την BLK Praha στο πρωτάθλημα της Τσεχίας, ενώ νωρίτερα είχε βρεθεί στο ρόστερ της σλοβάκικης Piešťanské čajky, με την οποία έπαιξε σε έξι αγώνες του Eurocup.

Είναι μία εισήγηση της Ελένης Καπογιάννη και του τεχνικού τιμ, για να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο το ρόστερ των νταμπλούχων Ελλάδος με σκοπό την καταξίωση στην Ευρώπη και εννοείται, όπως τονίσαμε και παραπάνω, την κατάκτηση του Eurocup. Οχι δηλαδή μίας καλής πορείας, αλλά να φέρει στο Μεγάλο Λιμάνι και τον κορυφαίο σύλλογο της χώρας μας μία ευρωπαϊκή κούπα!

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΓΚΑΡΝΤ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ

Γεννηθείσα στις 17 Ιανουαρίου του 1990 στο Παρντούμπιτσε, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού της Τσεχίας κοντά στον Ελβα ποταμό, η Κατερίνα Μπαρτόνοβα είναι διεθνής πόιντ γκαρντ του αντιπροσωπευτικού της συγκροτήματος. Σε λογικότατο ύψος για πλέι μέικερ (1,73μ.) προέρχεται από μία καλή σεζόν σε Σλοβακία και Τσεχία αντίστοιχα.

Το 2011 ευτύχησε να είναι στην ομάδα της εθνικής Τσεχίας που έφτασε στην τέταρτη θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ενώ νωρίτερα είχε στεφθεί πρωταθλήτρια Τσεχίας με τη ZVVZ USK Praha. Οι αποδόσεις της στο παρκέ την έφεραν στην αποστολή της χώρας της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου του 2012, με την Μπαρτόνοβα να αγωνίζεται σε 6 αγώνες με 3 πόντους κατά μέσο όρο.

Οπως σας τονίσαμε, η αρχή της σεζόν που μας πέρασε τη βρήκε στη Σλοβακία και την Piešťanské čajky, όπου και έπαιξε σε έξι ματς του Eurocup και είχε 5,3 πόντους μέσο όρο με 10/31 δίποντα και 3/12 τρίποντα. Βασικό πάντως χαρακτηριστικό της ήταν πως ήταν καθαρή πλέι μέικερ της ομάδας της και παίζοντας κατά μέσο όρο πάνω από 25 λεπτά ανά ματς είχε τέσσερις ασίστ ανά μέσο όρο. Ηταν κάτοικος Σλοβακίας για δυόμισι χρόνια μέχρι και να μετακομίσει στην Τσεχία (τελείωσε το συμβόλαιό της με το πέρας του 2015) για λογαριασμό της BLK Praha.

Από βασική και αναντικατάστατη στη Σλοβακία, κατευθύνθηκε προς την Τσεχία για χάρη της BLK Praha. Εκεί θα είναι πίσω από την Αμερικανίδα, Τζάνις Πέτερσον, με τον χρόνο της πάλι όμως να είναι μεγάλος στο παρκέ. Επαιζε κατά μέσο όρο 29,9 λεπτά, έχοντας 19/53 δίποντα και 4/16 τρίποντα, κατέβαζε 3,9 ριμπάουντ ανά παιχνίδι και μοίραζε περίπου 2,4 ασίστ. Στα εφτά παιχνίδια που πρόλαβε να αγωνιστεί είχε 7,4 ποντους κατά μέσο όρο.

ΤΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Η τελευταία μεταγραφή των νταμπλούχων Ελλάδος, και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και του Ερασιτέχνη, θα είναι ουσιαστικά το μπακάπ της Χατζηνικολάου. Μην το παίρνετε, όμως, αυτό τοις μετρητοις, γιατί είναι γνωστό τι συμβαίνει στα ομαδικά αθλήματα. Ερχεται στον Πειραιά ως μία ακόμα προσθήκη ποιότητας, που θα στρέψει τα βλέμματα στον Θρύλο ενόψει της κούπας του Eurocup. Η Ελένη Καπογιάννη θα έχει τον… πονοκέφαλο, βλέποντας πως το ρόστερ της είναι υπερπλήρες και θα κληθεί να χωρέσει όλα αυτά τα αστέρια του Ολυμπιακού.

Είναι μία μεταγραφή από το πάνω ράφι, με παραστάσεις στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης και ουσιαστικά μία λύση που θα μπορέσει να βοηθήσει και στην Α1, αν χρειαστεί και εννοείται αν περάσει και η τροποποίηση της ΕΟΚ για τις τρεις ξένες.

Μαζί με τη Χατζηνικολάου θα δημιουργήσουν ένα φοβερο δίδυμο στον «άσο», που θα έχει ως αποστολή να τροφοδοτεί όσο το δυνατόν πιο ιδανικά της Τζόνσον, Λάρκινς και Κάιζερ στη ρακέτα.

Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη:

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την Τσέχα αθλήτρια καλαθοσφαίρισης Katerina Bartonova.

H Katerina Bartonova γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1990 στο Παρτούμπισε της Τσεχίας. Έχει ύψος 1,74μ και αγωνίζεται ως point guard. Ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα το 2006 στην Hradec Kralove, ενώ αποτελεί βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας της Τσεχίας με την οποία έχει αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, στο Ευρωμπάσκετ του 2013 και 2015, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015 και στο Γιούροκαπ του 2016.

Καριέρα

2006-2008 Hradec Kralove (Τσεχία)
2008-2011 ZVVZ USK Praga (Τσεχία)
2011-2012 VS Praga (Τσεχία)
2012-2013 Sedis Seu d’Urgell (Ισπανία)
2013-2015 Piestanske Cajky (Σλοβακία)
2016 BLK Praha (Tσεχία)