Ώρα εθελοντικής αιμοδοσίας στον Δήμο Πόρου. Την Πέμπτη 14 Ιουλίου, καλούνται οι Ποριώτες εθελοντές αιμοδότες να προσφέρουν αίμα για την τράπεζα αίματος του Δήμου Πόρου.

Τα τελευταία χρόνια, έχει δημιουργηθεί μια παράδοση στον Πόρο. Η παράδοση αφορά ένα δώρο ζωής που προσφέρουν οι κάτοικοι και φίλοι του νησιού. Οι τακτικές – κάθε 4 μήνες- εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργανώνονται από τον Δήμο Πόρου, έχουν δημιουργήσει πλειάδα νέων εθελοντών στο νησί του Πόρου, που συνειδητά και με θέρμη, χαρίζουν το πολύτιμο δώρο που τρέχει στις φλέβες τους, στους συνανθρώπους μας.

Η εντεταλμένη σύμβουλος Υγείας Μαρία Βαρβάρου, αναφέρει στο μήνυμα της:

«Για μια ακόμη φορά ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες, παλαιούς και νέους, που ήταν συνεπείς στο ραντεβού τους, προσφέροντας αίμα για τις ανάγκες της τράπεζας αίματος του Δήμου Πόρου, στην προγραμματισμένη Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου μας στις 22 Μαρτίου 2016. Συνολικά προσήλθαν 133 αιμοδότες από τους οποίους κατάφεραν να δώσουν αίμα οι 107, αριθμός αρκετά μεγάλος, αν τον συγκρίνουμε με τον αριθμό που συγκεντρώθηκε σε μια αντίστοιχα επιτυχημένη δημοτική αιμοδοσία στην μεγαλύτερη Αίγινα, όπου συγκεντρώθηκαν 108 μονάδες. Η ευαισθησία τους λοιπόν ήταν συγκινητική και πρέπει να παραδειγματίσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει και άλλους συνδημότες μας σε ανάλογες κινήσεις.

Στόχος της Τράπεζας Αίματος είναι να αυξηθούν τα αποθέματα της, έτσι ώστε σε κανένα συνάνθρωπό μας να μη λείψει αίμα όσο και όταν το χρειαστεί!

Κάθε σπίτι πρέπει να έχει και έναν αιμοδότη.

Το επόμενο ραντεβού: ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016, 8:30 – 14:30, κτήριο Συγγρού, με όσο το δυνατό μεγαλύτερη προσέλευση και νέους αιμοδότες.»