Μια σειρά από αλλαγές στην πρόταση της Κυβέρνησης για την ψήφιση του νόμου της απλής αναλογικής επεξεργάζεται το Υπουργείο εσωτερικών προκειμένου τελικά να βρεθούν οι 200 ψήφοι με τις οποίες θα περάσει το σχετικό νομοθέτημα από τη Βουλή.

Μετά την πιθανή μείωση του ορίου του 3% τα τελευταία 24ωρα έπεσε στο τραπέζι και το θέμα bonus για τα πρώτα κόμματα στην περίπτωση που αυτό καταφέρει να έχει πάνω από 42% στην όποια εκλογική αναμέτρηση. Άνθρωπος – κλειδί σε αυτή την διαδικασία εμφανίζεται ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος προσπαθεί να προσεγγίσει ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, υποσχόμενος να ικανοποιήσει τη βούληση των δύο αυτών κομμάτων. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να υποσχεθεί μέχρι και συγκυβέρνηση της χώρας με Γεννηματά και Θεοδωράκη λέγοντας

«Ο ιστορικός του μέλλοντος θα προβλέπει γιατί το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι θέλουν το bonus των εδρών» είπε ο κ. Κουρουμπλής και συνέχισε «Αυτό είναι το ζητούμενο για εσάς ή η συμμετοχή σας σε μια ευρύτερη προοδευτική κυβέρνηση, που θα συστρατεύσει περισσότερες δημοκρατικές δυνάμεις, για να σηκώσουμε όλοι μαζί το βάρος στην αντιμετώπιση των μικρών, μεσαίων και πολύ μεγάλων προβλημάτων της χώρας»

Όλα δείχνουν πάντως ότι τουλάχιστον σε αυτή τη φάση το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν από τις θέσεις τους καθώς χτες πέρασε από τη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο επί της αρχής μόνο με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων.

Φυσικά κανείς δεν ξέρει μέχρι και την καταλυτική ημερομηνία δηλαδή στις 20 του μήνα όπου θα περάσει από την ολομέλεια της Βουλής η απλή αναλογική τι μπορεί να έχει γίνει  και τι μπορεί να έχει υποσχεθεί η Κυβέρνηση προκειμένου να υπερψηφιστεί από τους 200 βουλευτές το σχετικό νομοθέτημα.