Η επ' αόριστον αναβολή της δίκης για την πολύκροτη υπόθεση με τα μαύρα ταμεία της Siemens αποτέλεσε αφορμή για νέο «πόλεμο» μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Το σίριαλ της δικαστικής διαδρομής της υπόθεσης δεν φαίνεται να τελειώνει ξεσηκώνοντας αντιδράσεις και ένα «πινγκ-πονγκ» ευθυνών και εκατέρωθεν ανακοινώσεων.
Η κυβέρνηση απάντησε στις επικρίσεις  με επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ. Το ενημερωτικό σημείωμα του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρει: «Θα συνιστούσαμε στην Νέα Δημοκρατία να είναι πιο μετρημένη στις διαρροές της σχετικά με τις υπoθέσεις της Siemens. Tα συνεχόμενα λάθη που επέτρεψαν σε κατηγορούμενους και βασικούς μάρτυρες να διαφύγουν, τα δωράκια, όπως το τηλεφωνικό κέντρο που βρέθηκε στην κατοχή του σημερινού της Προέδρου, οι φιλίες της οικογένειας Μητσοτάκη με τον κ. Χριστοφοράκο, δεν συνάδουν με την σημερινή της σπουδή για την υπεράσπιση της διαφάνειας.   
Ας μην ανησυχούν πάντως. Όλα θα έρθουν στο φως».

Η ΝΔ επιχειρεί να κερδίσει το ηθικό πλεονέκτημα 
Ηθική ρελάνς με αφορμή την εξέλιξη στην υπόθεση Siemens θα επιχειρήσει να κάνει το αμέσως επόμενο δια πάτημα η ΝΔ. Χαρακτηριστικό ειναι πως κορυφαίες πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή το ενδεχόμενο ακύρωσης της δίκης που αφορά  τα μαύρα ταμεία της Siemens, έριχναν ευθύνες στην κυβέρνηση.
Πηγές της λεωφόρου Συγγρού έλεγαν ότι «εάν στο Μαξίμου, θέλουν πραγματικά να μάθουν ποιος ευθύνεται για το σημερινό φιάσκο της μη περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης αυτής, δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τον καθρέφτη».
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι είναι η κυβέρνηση επί 18 ολόκληρους μήνες, δεν προσέφεραν την παραμικρή διοικητική στήριξη στις δικαστικές αρχές για να κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους. Όλα αυτά με αφορμή το γεγονός ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανέβαλε αορίστως τη δίκη για την υπόθεση της Siemens έως ότου... μεταφραστεί το παραπεμπτικό βούλευμα στα γερμανικά, καθώς η μη μετάφραση γεννά ακυρότητα στη διαδικασία, παρά το γεγονός ότι η μεταφραστική υπηρεσία του ΥΠΕΞ χαρακτήρισε ψευδή τα περί καθυστέρησης παράδοσης της μετάφρασης. "Ό,τι ζητήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών να μεταφραστεί, μεταφράστηκε λέξη προς λέξη και μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες"τόνιζαν κύκλοι του ΥΠΕΞ.
Στη ΝΔ δεν έχουν καμια πρόθεση να αφήσουν τέτοια ζητήματα "ηθικής τάξεως" να περάσουν ξανά αβρόχοις ποσί και οπως λένε θα κάνουν τα παντα να δείξουν πως το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς ειναι μύθος. 

Κυβέρνηση: Θα αποδοθούν ευθύνες
Το Μέγαρο Μαξίμου διέρρευσε την «οργή» του πρωθυπουργού για την εξέλιξη αυτή. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δίνει την κυβερνητική εκδοχή της υπόθεσης: «Στη δίκη για την υπόθεση Siemens, παρουσιάστηκε σήμερα εμπλοκή, με αιτιολογία την απουσία μετάφρασης του σχετικού βουλεύματος. Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει εκδώσει ήδη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι έχει παραδώσει εγκαίρως τις σχετικές επίσημες μεταφράσεις στην αρμόδια Εισαγγελία. Η αντιμετώπιση της διαπλοκής είναι απαίτηση της κοινωνίας και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτή. Ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιαδήποτε κωλυσιεργία στην δικαστική διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης. Στο πλαίσιο αυτό, θα μεριμνήσει άμεσα και με κάθε διαθέσιμο θεσμικό τρόπο, ώστε να βρεθούν οι υπαίτιοι της σημερινής εμπλοκής και να αποδοθούν οι ενδεχόμενες ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες».