Από 22 Αυγούστου οι αιτήσεις μαθητών και εθελοντών για την επόμενη χρονιά

Την ευχή, πολύ σύντομα, να εκλείψουν οι συνθήκες που γέννησαν την ανάγκη λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου μας, εξέφρασε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης στην εκδήλωση προς τιμή των εθελοντών που εργάστηκαν ολόκληρο το σχολικό έτος στην δράση. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εθελοντές εκπαιδευτικοί και γονείς που υποστηρίζουν τις διοικητικές ανάγκες του Φροντιστηρίου.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε για την προσφορά τους υπογραμμίζοντας ότι η λειτουργία του βασίζεται στη δική τους προσφορά και στην έμπρακτη αλληλεγγύη που δείχνουν σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για πολλές οικογένειες. «Όσο όμως η κρίση πιέζει τις οικογένειες, θα είμαστε κοντά για να στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο», τόνισε, υπογραμμίζοντας βέβαια την υποχρέωση της πολιτείας να λειτουργεί για όλα τα παιδιά προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου λειτουργεί εδώ και τρεις σχολικές χρονιές, με ανοδική και αυξητική πορεία. Η αρχική πρόταση της Ένωσης Γονέων στηρίχθηκε από την μεγάλη προσέλευση εθελοντών φοιτητών, αδιόριστων και συνταξιούχων καθηγητών και δασκάλων. Την τελευταία χρονιά ενισχύθηκε και με διορισμένους εκπαιδευτικούς από την Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά με την ανάπτυξη παραρτήματος στο 4ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού.   

Απευθύνεται σε μαθητές και των δύο βαθμίδων, ενώ από το 2015 – 2016 πραγματοποιήθηκαν και μαθήματα Αγγλικών. Τη φετινή χρονιά δίδαξαν 39 δάσκαλοι και καθηγητές, ενώ παρακολούθησαν 180 μαθητές. Επίσης, συμμετείχαν εθελοντικά 14 γονείς, οι οποίοι πρόσφεραν διοικητική υποστήριξη για την εύρυθμη λειτουργία του Φροντιστηρίου.

Καινοτομία της φετινής χρονιάς ήταν η συνεργασία του Δήμου με ιδιωτικά φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, τα οποία πρόσφεραν φέτος 10 υποτροφίες σε μαθητές της Γ΄ Λυκείου οι οποίες χορηγήθηκαν με αυστηρά εισοδηματικά και βαθμολογικά κριτήρια.

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τα φροντιστήρια που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για στήριξη υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η χορήγηση εκ μέρους τους υποτροφιών δωρεάν φοίτησης αποτέλεσε την μοναδική λύση για τα παιδιά και τις οικογένειές τους στην προσπάθεια να αγωνιστούν για την εκπλήρωση των ονείρων τους. Σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο και για την ιδιωτική εκπαίδευση, απέδειξαν την ευαισθησία που διέπει τους εκπαιδευτικούς, ανεξαρτήτως του χώρου που υπηρετούν.  Ελπίζω το παράδειγμα τους να βρει περισσότερους μιμητές τη νέα χρονιά» ανέφερε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε, με τα πλούσια κεράσματα που ετοίμασε η Ένωση Γονέων, σε κλίμα χαράς, γιορτής αλλά και συγκίνησης, αφού ήταν η τελευταία επίσημη παρουσία της Ευγενίας Μπατμάνογλου, απερχόμενης Προέδρου και της Μαρίας Χαϊκάλη, απερχόμενης Γραμματέως της Ένωσης οι οποίες, όπως τόνισε ο Δήμαρχος, συνέβαλλαν με τις ιδέες, την διεκδικητική και αγωνιστική τους διάθεση και την εθελοντική τους προσφορά στην ανάπτυξη όχι μόνο του γονεϊκού κινήματος στην πόλη αλλά και των συνθηκών της σχολικής καθημερινότητας των παιδιών του Κορυδαλλού.

Οι αιτήσεις μαθητών και εθελοντών για την επόμενη σχολική χρονιά θα γίνονται δεκτές από 22 Αυγούστου.

Πληροφορίες: 210 4990410 & 4990595

Απαραίτητα δικαιολογητικά για τους μαθητές: Αίτηση (από το site του Δήμου), Φωτοτυπία ταυτότητας γονέα ή κηδεμόνα και εκκαθαριστικό της προηγούμενης χρονιάς.