Θεσμός έχει γίνει τα τελευταία χρόνια η διοργάνωση μίνι μαραθωνίου στις Σπέτσες που κάθε φθινόπωρο συνεισφέρει στην τουριστική, την οικονομική και κοινωνική ζωή του πανέμορφου νησιού του Αργοσαρωνικού.

Οι Σπέτσες ήδη «ζουν» στους ρυθμούς του «Spetses Mini Marathon», καθώς αυτό το Σαββατακύριακο αναμένεται να προσελκύσουν χιλιάδες δρομείς και επισκέπτες, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος του ξενοδοχείου Poseidonion Grand Hotel Αντώνης Βορδώνης και μέλος της ΕΞΑΑΑ. 

Εφέτος, σύμφωνα με τον Βορδώνη 10.000 επισκέπτες και δρομείς θα κατακλύσουν το νησί δίνοντας ταυτόχρονα έναν εορταστικό τόνο. Βέβαια, σημειώνει, ότι δεν είναι τόσο σημαντική η οικονομική τόνωση που προκύπτει από τη διοργάνωση, όσο η διαφημιστική προστιθέμενη αξία που λειτουργεί καταλυτικά για την αύξηση της επισκεψιμότητας στο νησί. Σε κάθε περίπτωση όλα τα μαγαζιά του νησιού θα είναι ανοιχτά και οι επισκέπτες θα απολαύσουν τη φιλοξενία του νησιού. Την τρέχουσα τουριστική χρονιά, οι Σπέτσες δεν σημείωσαν ανοδικά ποσοστά στα τουριστικά μεγέθη, καθώς η σύνδεσή τους με τον εγχώριο τουρισμό είναι μεγάλη, υπογράμμισε ο κ. Βορδώνης. 

Η πρεμιέρα της φετινής πέμπτης διοργάνωσης του «Spetses mini Marathon» γίνεται στις 9 Οκτωβρίου και όλα δείχνουν ότι θα είναι απόλυτα επιτυχημένη. Σημειώνεται ότι η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και του ΕΟΤ και ολοκληρώνεται την Κυριακή στις 11 Οκτωβρίου. 

Η περυσινή παρουσία 10.000 αθλητών και επισκεπτών συνιστά ένα ρεκόρ που έμοιαζε δύσκολο να επαναληφθεί, ωστόσο το κύρος και η αρτιότητα του Spetses mini Marathon (SMM), που έχει ήδη βρει αρκετούς μιμητές σε διάφορες περιοχές της χώρας, προσελκύουν διαρκώς περισσότερους «πιστούς» με αποτέλεσμα φέτος να αναμένεται περίπου 12.000 άνθρωποι από 20 χώρες να δώσουν το «παρών». 

Τις Σπέτσες θα επισκεφθούν αποστολές από 9 πρεσβείες, ενώ για μια ακόμη φορά διεθνούς φήμης αθλητές θα «κοσμήσουν» με την παρουσία τους το Spetses mini Marathon. Ανάμεσά τους ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Γιάννης Δρυμωνάκος, o Κώστας Νακόπουλος, ο Βασίλης Κρομμύδας, ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης, ο Χρήστος Μποφίλιος, η Ντενίζ Δημάκη και η Μάγδα Γαζέα αλλά και σύσσωμος ο σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και οι παραολυμπιονίκες Αλέξανδρος Ταξιλδάρης και Μάκης Καλαράς με την ομαδα του συλλόγου Περπατώ. Η Ολυμπιονίκης Αθανασία Τσουμελέκα επιφυλάσσει μία καινοτομία για τους συμμετέχοντες, καθώς το βράδυ της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί Sunset Yoga for Runners. 

Ο κοινωνικός χαρακτήρας του αγώνα

Ο φετινός επετειακός αγώνας θα έχει ταυτόχρονα έντονο κοινωνικό χαρακτήρα καθώς στην ομάδα του Χρυσού Χορηγού, της NN Hellas, θα συμμετέχουν πρεσβευτές του «Μαζί για το Παιδί», ενώ η ομάδα του Μουσείου της Μπουμπουλίνας θα συγκεντρώνει χρήματα και υλικά για το τοπικό Ιατρείο των Σπετσών. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Charity 4U” της Holmes Place, ο Αλέξανδρος Πατούνης θα επιχειρήσει να κολυμπήσει τον γύρο του νησιού των Σπετσών συνοδεία σημαντικών Ελλήνων κολυμβητών συγκεντρώνοντας χρήματα για τη «Φλόγα» και το «Make-a-wish».

Επίσης, έχει προγραμματιστεί πληθώρα κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Ανάμεσά τους τα «Σπετσιώτικα Κεράσματα» από το Σύλλογο Γυναικών Σπετσών, αλλά και το καθιερωμένο πια Melissa Pasta Night το οποίο θα πλαισιώσει μια συναυλία - έκπληξη που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ του μουσείου της Μπουμπουλίνας.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο: Spetsesmarathon.com