Σε ανάρτηση 13.730 οφειλετών (πάνω από 150.000 ευρώ) στην ηλεκτρονική διεύθυνση publicrevenue.gr, προχώρησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Σε αυτά περιλαμβάνονται φυσικά και νομικά πρόσωπα, με τις οφειλές από τις επιχειρήσεις να προσεγγίζουν τα 63,34 δισ. ευρώ ενώ των φυσικών προσώπων τα 19,7 δισ. ευρώ.

Ωστόσο σε μια δεύτερη ανάγνωση της λίστας διαπιστώνεται ότι σε αυτή περιλαμβάνονται εταιρείες που έχουν κλείσει εδώ και χρόνια καθώς και επιχειρήσεις - σφραγίδες που διώκονται για πλαστά και εικονικά τιμολόγια, ποδοσφαιρικές ομάδες, αλλά και κρατικές επιχειρήσεις. Έτσι από τους πρώτους στον κατάλογο μεγαλοοφειλέτες που χρωστούν στο δημόσιο πάνω από 20 δισ. το δημόσιο δεν μπορεί να εισπράξει παρά ελάχιστα.  

Δεν έχουν αναρτηθεί τα όνοματα σε όσους οφειλέτες έχει χορηγηθεί διευκόλυνση για τμηματικές καταβολές του χρέους του και με την προϋπόθεση ότι είναι συνεπείς με τους όρους της, καθώς και όταν - με δικαστική απόφαση - έχει διαταχθεί αναστολή της καταβολής των οφειλών αυτών.

Επίσης, εξαιρούνται οι οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα), των οποίων η οριστικοποίηση της οφειλής δεν έχει τελεσιδικήσει μέχρι σήμερα. Ήδη στον ιστότοπο της ΓΓΔΕ βρίσκονται τα ονόματα εκείνων των οφειλετών, που είχαν λάβει από τις υπηρεσίες ειδοποιητήρια e-mail για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν. 

Η Ακρόπολις Χρηματιστηριακή, είναι πρώτη με χρέη ύψους 8,54 δισ. ευρώ, η παλαιά Ολυμπιακή Αεροπορία 1,35 δισ., η Carrera Mobile Εμπόριο Κινητών και Τηλεπικοινωνιών Α.Ε. 864 εκατ. ευρώ, η Αγιομαυρίτης-Φωτογραφικά είδη ΑΕΒΕ 654 εκατ. ευρώ, η Δυναμοχημική ΑΕΒΕ με 708 εκατ. ευρώ, τα σούπερ μάρκετ Ατλάντικ με οφειλή 654 εκατ. ευρώ, η Φωτογραφικά Υλικά Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης με χρέη 649 εκατ. ευρώ, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα με οφειλή 629 εκατ., η ΕΑΒ με χρέη 461 εκατ. ευρώ και η Πειραική Πετρελαϊκή ΑΕ με οφειλές 448 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά τα φυσικά πρόσωπα ο Ν. Κασιμάτης έχει οφειλές 1,26 δισ. ευρώ, Ε. Σιέμπος με οφειλή 428 εκατ. ευρώ, Γ. Οικοδομίδης με οφειλή 363 εκατ. ευρώ, Καρυδοπούλου Ελένη με οφειλή 319,7 εκατ., Μ. Λιάσκας 262 εκατ., Σ. Γεωργιτσογιαννάκος 245 εκ