Τις προθέσεις του για τα κρίσιμα  θέματα των επομένων μηνών εκμυστηρεύτηκε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους κατά την διάρλεια της πτήσης για την επιστροφή στην Αθήνα. Ο Αλέξης Τσίπρας  άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ξεκαθάρισε τη θέση της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα του εκλογικού νόμου.
Για τον ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός είπε ότι "δεν είναι στις άμεσες  προτεραιότητες αυτό, αλλά προφανώς θα υπάρξουν αλλαγές, τροποποιήσεις θα υπάρξουν».
Ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίστηκε τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου λέγοντας ότι "θα μπορούσε να μας κατηγορήσει εάν ήμασταν στην διακυβέρνηση και δεν το φέρναμε".
«Δεν έχει αλλάξει κάτι στον σχεδιασμό μας. Όπως έλεγε ο Μάο, μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια  κατάσταση. Βλέπουμε ότι υπάρχει στα κόμματα αναταραχή και διχογνωμία. Να δούμε που θα καταλήξουν τι στάση θα κρατήσουν τελικά, εμείς πάμε με πολύ καθαρό και έντιμο τρόπο να ανοίξουμε τώρα και όχι πριν τις εκλογές αυτή την συζήτηση και δεν μπορεί κανείς να μας κατηγορήσει. 40 χρόνια η αριστερά για αυτό μιλάει. 
»Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουμε μια στάση που δείχνει μια αναξιοπιστία. Βλέπουμε ας πούμε το ΠΑΣΟΚ και προτείνει απλή αναλογική πριν ένα χρόνο και τώρα ακριβώς την ίδια πρόταση διστάζει να την ψηφίσει και λέει δεν την ψηφίζω προτείνω κάτι άλλο. Αυτή δεν είναι σοβαρή στάση».
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την Συνταγματική Αναθεώρηση.
« Δεν συμφωνεί με δημοψηφίσματα, δεν συμφωνεί με απευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά δέχεται να συναινέσει να ανοίξουν και άρθρα που δεν συμφωνεί και να ανοίξουμε και εμείς άρθρα που δεν συμφωνούμε ώστε να έχει δημοψηφισματικό  χαρακτήρα η επόμενη εκλογική αναμέτρηση" τόνισε.

Για τη δεύτερη αξιολόγηση ο Αλέξης Τσίπρας στην συνομιλία του με τους δημοσιογράφους  τόνισε ότι στόχος είναι να κλείσει το συντομότερο.
« Όσο πιο γρήγορα τρέξουμε εμείς τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να βγούμε τόσο πιο γρήγορα θα κερδίσουμε αξιοπιστία τόσο πιο γρήγορα θα φέρουμε επενδύσεις τόσο πιο γρήγορα θα αλλάξει το κλίμα.Εμείς θέλουμε τον Οκτώβριο να κλείσει.
Τον Ιούλιο θα έρθει στην Αθήνα ο Μοσκοβισί για να βρούμε ένα τρόπο να υπάρχει καλύτερο micro management. Από τη στιγμή που συμφωνούμε στους στόχους και στις στρατηγικές να μην μπλοκάρουμε στα μικρά ζητήματα. Εμείς την επίσπευση την θέλουμε ανεξαρτήτως Brexit και ανεξαρτήτως εξελίξεων» είπε ο πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός όπως ήταν αναμενόμενο ρωτήθηκε και για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και το ενδεχόμενων δημοπράτησης και άλλων πέρα των τεσσάρων.
"Αυτή τη στιγμή δεν το βλέπω πιθανό. Αν μελλοντικά αυξηθεί η διαφημιστική πίτα ενδεχομένως. Αυτή τη στιγμή δεν το βλέπω και δεν θα ήταν και δίκαιο. Γιατί όταν κάποιος μπαίνει στον διαγωνισμό με την λογική ότι είναι τέσσερις και άρα «χτυπάει» ξέροντας ότι δεν θα υπάρξει πέμπτο του λες ωραία τα έβαλες τα λεφτά σου… Υπάρχουν θέματα ανταγωνισμού εδώ. Αλλά μελλοντικά ενδεχομένως ναι".