Κατατέθηκε στη Βουλή, το απόγευμα της Τρίτης ο εκλογικός νόμος. Η συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές θα ξεκινήσει την Πέμπτη, ενώ η συζήτησή του στην Ολομέλεια θα ξεκινήσει στις 18 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί με την ψήφισή του στις 22 Ιουλίου.

Σημειώνεται πως η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί με κανονική διαδικασία. 

Τι αναφέρει η αιτιολογική έκθεση

Στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου με τίτλο «Αναλογική εκπροσώπηση των πολιτικών κομμάτων, διεύρυνση του δικαιώματος εκλέγειν και άλλες διατάξεις περί εκλογής βουλευτών», «με δεδομένη την κρίση την οποία αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία,..., με το παρόν σχέδιο νόμου πραγματοποιούνται σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση ανάσχεσης της κρίσης αυτής και αποκατάστασης της σχέσης των Ελλήνων πολιτών με την πολιτική και τους δημοκρατικούς θεσμούς».

«Με τις ρυθμίσεις του παρόντος σχεδίου νόμου, επιλέγεται να δοθεί ουσιαστικότερος ρόλος και λόγος στους νεότερους πολίτες, καθώς αποτελούν τη γενιά εκείνη που κινδυνεύει να υποστεί τις συνέπειες της κρίσης, αλλά την ίδια στιγμή είναι και το πιο ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, στο οποίο στηρίζονται οι ελπίδες για μια βιώσιμη και δίκαιη υπέρβαση της παρούσας δύσκολης συγκυρίας», τονίζει η αιτιολογική έκθεση.