"Βγήκαν" ξανά τα "μαχαίρια" ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και τη Νέα Δημοκρατία. Αυτή τη φορά, στον απόηχο των αποκαλύψεων του άλλοτε στενού συνεργάτη του Γιάνη Βαρουφάκη, καθηγητή Τζέιμς Γκαλμπρέιθ για το Plan B.

Μάλιστα το "φυτίλι" άναψε εξαιτίας της δήλωσης του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου ο οποίος επεσήμανε ότι «θυμίζω και τονίζω με έμφαση ότι, τρεις μέρες πριν το δημοψήφισμα (στις 2 Ιουλίου), ο Αλ. Τσίπρας επισκέφθηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο Π. Καμμένος δήλωνε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό».

Πάντως υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, δεν απάντησε ο ίδιος στον κ.Κουμουτσάκο, αλλα την απάντηση δίνουν κύκλοι του υπουργού. «Παρακαλούμε τον κ. Κουμουτσάκο όταν αναφέρεται στην εθνική άμυνα να διατηρεί μόνο την ιδιότητα του "πυραύλου"». 

Από την άλλη πλευρά, η αντίδραση της Λεωφόρου Συγγρού, ήταν άμεση. Μάλιστα το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στους "κύκλους του ΥΠΕΘΑ" εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας θέτει το ερώτημα για τποιά εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σχεδίαζε ο κ.Καμμένος στο εσωτερικό της χώρας μαζί με τον κ.Τσίπρα.

Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής: 

«Στις 2 Ιουλίου 2015, κατά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο κ. Π. Καμμένος δήλωνε: "Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό… Ένας δημοκρατικός στρατός και οι δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να διαφυλάσσουν, με την αποστολή τους, την εικόνα της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό". Αντί ανεύθυνων διαρροών, καλούμε τον κ. Καμμένο να απαντήσει: Ποια εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σχεδίαζε στο εσωτερικό της χώρας μαζί  με τον κ. Τσίπρα; Είναι ένα από τα ζητήματα για τα οποία θα κληθούν να απολογηθούν στην Εξεταστική Επιτροπή, για τα όσα διέπραξαν το 2015. Περιμένουμε να δούμε εάν θα έχουν το θάρρος να υπερψηφίσουν τη σύσταση αυτής της Εξεταστικής Επιτροπής».