Δύο ομάδες θαυμάζει εδώ και χρόνια ο Γιόαχιμ Λεβ (αριστερά): Την Ισπανία για το ποδόσφαιρο κλάσης και την Ιταλία για την τακτική της ωριμότητα. Κόντρα στη «Σκουάντρα Ατζούρα», άλλωστε, ο τεχνικός της Γερμανίας έχει γευτεί δύο μεγάλες πίκρες, οι οποίες του δίνουν και επιπλέον κίνητρο εν όψει της αποψινής τιτανομαχίας, με έπαθλο μία θέση στην τετράδα.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 η Ιταλία απέκλεισε τη «νατσιοναλμαντσάφτ» στα ημιτελικά μέσα στο σπίτι της, με τον Λεβ στον πάγκο ως βοηθό του Γιούργκεν Κλίνσμαν. Στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ο Μάριο Μπαλοτέλι έκανε το ματς της ζωής του, πάρ' την κάτω και πάλι τη Γερμανία, ξανά στα ημιτελικά, με τον Λεβ ως πρώτο τεχνικό.

Απέναντί του ο Αντόνιο Κόντε (δεξιά) δεδομένα έχει έτοιμο αγωνιστικό πλάνο για να βγάλει το λάδι στη Γερμανία, παρά τα προβλήματα απουσιών με Ντε Ρόσι, Καντρέβα και Μότα. Ο «πελάτης» έχει πάντα δίκιο, αλλά αυτήν τη φορά ψάχνει εκδίκηση.

Γερμανία (4-2-3-1): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χούμελζ, Έκτορ, Κεντίρα, Κρόοζ, Εζίλ, Μίλερ, Ντράξλερ, Γκόμες.

Στον πάγκο: Μουστάφι, Χέβεντεζ, Σβαϊνστάικερ, Σίρλε, Ποντόλσκι, Λένο, Τζαν, Βάιγκλ, Τα, Γκέτσε, Σάνε, Τερ Στέγκεν

Ιταλία (3-5-2): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Στουράρο, Τζακερίνι, Φλορέντσι, Παρόλο, Ντε Σίλιο, Πελέ, Εντερ.

Στον πάγκο: Νταρμιάν, Ογκμπόνα, Καντρέβα, Τζάτζα, Ιμόμπιλε, Σιρίγκου, Μαρκέτι, Ντε Ρόσι, Ινσίνιε, Μπερναρντέσκι, Ελ Σαραουί.

Γήπεδο: Ματμούντ Ατλαντίκ, Μπορντό

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)