Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο καθηγητής και Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου «Ξυνή» κ. Σοφοκλής Ξυνής, παρέδωσαν σε ειδική εκδήλωση, υποτροφίες σε τρεις  νέους Πειραιώτες, οι οποίες είναι προσφορά του Εκπαιδευτικού Ομίλου «Ξυνή».

 

Οι υποτροφίες είναι αξίας 6.000 ευρώ η κάθε μια, είναι διετούς φοίτησης, δόθηκαν με βάση αντικειμενικά κοινωνικά κριτήρια και οι τρεις νέοι έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν την ειδικότητα που θα σπουδάσουν.

 

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά κ. Νίκος Πλατανησιώτης κ.α.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε ομιλία του, τόνισε: «Είναι μια ευχάριστη στιγμή και για εμένα και για την πόλη. Περνάμε δύσκολες στιγμές ως χώρα και ως Δήμος. Παρά τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, προσπαθούμε να κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε για τα παιδιά μας. Με τις περιορισμένες δυνατότητες που έχει ο Δήμος Πειραιά, έχουμε κάνει αρκετές παρεμβάσεις και στα κοινωνικά θέματα. Δραστηριοποιηθήκαμε ως Δημοτική Αρχή σε μια πολύ δύσκολη χρονιά οικονομικής κρίσης,  με αλλεπάλληλες εκλογές, με δημοψηφίσματα. Παρ’ όλα αυτά νοιώθω και εγώ και οι συνεργάτες μου στο Δήμο μια σχετική ικανοποίηση ότι μπορέσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Παράλληλα και στην εκπαίδευση και στην επιμόρφωση – που είναι και το αντικείμενο της σημερινής εκδήλωσης – προσπαθούμε να κάνουμε παρεμβάσεις. Και ως Δήμος και με συνεργάτες. Ένας τέτοιος σταθερός συνεργάτης είναι ο Όμιλος Ξυνή. Ευχαριστούμε τον κ. Ξυνή για τις υποτροφίες που δίνει σε τρία παιδιά της πόλης μας, των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, η οποία υπήρχε, υπάρχει και θέλουμε να συνεχιστεί, να ενισχυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Και ο Όμιλος Ξυνή και εμείς στοχεύουμε στη βοήθεια όσο περισσότερων δημοτών μας και κυρίως παιδιών σε θέματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, που προέρχονται από οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Εύχομαι να αξιοποιηθούν αυτές οι υποτροφίες από τα τρία παιδιά τον Χρήστο, την Άννα και τον Χρήστο. Σας δίνετε μια ευκαιρία σημαντική να σπουδάσετε, να μάθετε πράγματα που είναι βέβαιο ότι θα σας είναι απαραίτητα, ώστε να βλέπετε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Αν αξιοποιήσετε σωστά αυτή την πρωτοβουλία του Ομίλου Ξυνή, έχετε μια μεγάλη ευκαιρία για τη ζωή σας. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Ξυνή γι’ αυτή τη συνεργασία και γι’ αυτές τις υποτροφίες. Επαναλαμβάνω ότι εμείς έχουμε πρόθεση - και νομίζω και ο Όμιλος Ξυνή - να συνεχιστεί και να διευρυνθεί αυτή η συνεργασία».

Ο καθηγητής και Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου «Ξυνή» κ. Σοφοκλής Ξυνής, επισήμανε: «Με βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στα όνειρα χιλιάδων νέων για σπουδές, που απέχουν από την υλοποίηση λόγω οικονομικής δυσπραγίας, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, έχει καθιερώσει από την ίδρυση του μέχρι σήμερα το θεσμό των  υποτροφιών.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ λόγω των δυσχερών οικονομικών συνθηκών, σαν εκπαιδευτικός Όμιλος έχουμε την υποχρέωση να στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια. Για το λόγο αυτό βρισκόμαστε σήμερα εδώ και συνοδοιπόροι με τη νέα Δημοτική Αρχή του Πειραιά που είναι ευαισθητοποιημένη  σε ενέργειες  κοινωνικής προσφοράς  , θα παραδώσουμε υποτροφίες διετούς φοίτησης στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ  σε 3 νέα παιδιά που επιλέχθηκαν από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου με οικονομικά κριτήρια.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε  τους υποτρόφους και τις οικογένειες τους  ότι θα τους στηρίξουμε σε όλη τη διάρκεια της φοίτησης τους αλλά  και  στα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα μέσω του Γραφείου Εργασίας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

Επίσης να διαβεβαιώσουμε και το Δήμαρχο  κ. Μώραλη ότι ο θεσμός υποτροφιών του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ξυνή  θα ισχύει και θα διευρυνθεί για το Δήμο Πειραιά με στόχο τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων οικογενειών και των νέων ανθρώπων που επιθυμούν να σπουδάσουν»!

 

Οι τρείς νέοι σπουδαστές Άννα Βαμβακάκη, Χρήστος Γκότσης και Χρήστος Αθανασίου, ευχαρίστησαν τους κ.κ. Μώραλη και Ξυνή, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μια σπουδαία ευκαιρία, την οποία σκοπεύουν να αξιοποιήσουν στο έπακρον για ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο μέλλον.