Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο «Π. Σαλπέας», όπου διεξάγονται οι αθλητικές δραστηριότητες μπάσκετ και βόλεϊ του Piraeus Sports Camp, το οποίο διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά από τον Δήμο Πειραιά και τον Ο.Π.Α.Ν., με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και προσφέρεται δωρεάν στα παιδιά των δημοτικών σχολείων της πόλης μας.

Ο κ. Μώραλης, η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου και ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Νίκος Γέμελος, έπαιξαν μπάσκετ με τα παιδιά και συζήτησαν μαζί τους για τα οφέλη του αθλητισμού.

Το 2ο Piraeus Sports Camp είναι ιδιαιτέρως επιτυχημένο, με δεδομένο ότι στις 2 πρώτες εβδομάδες διεξαγωγής του, έχουν συμμετάσχει 450 παιδιά. Συνολικά αναμένεται να μάθουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ, του βόλεϊ, της κολύμβησης αλλά και της υδατοσφαίρισης, περισσότερα από 1.000 παιδιά του Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε: «Βρισκόμαστε με μεγάλη χαρά στο κλειστό γυμναστήριο «Π. Σαλπέας», το οποίο φέρει το όνομα ενός σημαντικού Πειραιώτη, του Παναγιώτη Σαλπέα, με σημαντική προσφορά στον αθλητισμό και όχι μόνο. Πρόκειται για ένα από τα δέκα γυμναστήρια της πόλης, τα οποία σύντομα και σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα ανακαινιστεί πλήρως. Το 2ο Piraeus Sports Camp του Ο.Π.Α.Ν. για παιδιά του δημοτικού, βρίσκεται σε εξέλιξη και διεξάγεται με επιτυχία. Τα παιδιά αθλούνται, με μπάσκετ, βόλεϊ, κολύμβηση, εκπαιδευτικά παιχνίδια. Με τη συνδρομή του Ολυμπιακού, προσφέρουμε δωρεάν αθλητικές δραστηριότητες σε όλα τα παιδιά του Πειραιά, στους δημότες μας. Είναι μια χαρούμενη ημέρα, είδαμε τα παιδιά, παίξαμε μπάσκετ μαζί, συζητήσαμε. Είναι ωραίες στιγμές για τα παιδιά του Πειραιά, είναι όμορφες στιγμές και για εμάς».

Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου, τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που και φέτος, με την σημαντική βοήθεια της ΠΑΕ Ολυμπιακός, προσφέρουμε δωρεάν στα παιδιά των δημοτών μας, πλούσιες αθλητικές δραστηριότητες στα καλοκαιρινά Camp. Φέτος θα ξεπεράσουμε τον αριθμό των 1.000 παιδιών συνολικά. Μέρι στιγμής έχουν συμμετάσχει 450 παιδιά στις 2 πρώτες εβδομάδες. Χαιρόμαστε πάρα πολύ και ελπίζουμε του χρόνου, να εμπλουτίσουμε όλες μας τις δραστηριότητες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά την ΠΑΕ Ολυμπιακός, γιατί χωρίς την υποστήριξή της δεν θα μπορούσαμε να παρέχουμε δωρεάν στους δημότες μας τα καλοκαιρινά Camp. Συμμετέχουν πολλά παιδιά και χαιρόμαστε να βλέπουμε χαμογελαστά πρόσωπα».

Ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Νίκος Γέμελος, επισήμανε: «Για δεύτερη χρονιά τα παιδιά της πόλης μας συμμετέχουν στα Camp που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά, ο Ο.Π.Α.Ν. με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Συμμετέχουν πάρα πολλά παιδιά και χαίρομαι γιατί μαθαίνουν τα αθλήματα, γυμνάζονται, περνούν όμορφα. Σε αυτές τις δύσκολες εποχές ο αθλητισμός είναι ό,τι καλύτερο για τα παιδιά μας. Δεν είναι μόνο μια ευχάριστη διέξοδος, είναι υγεία, κοινωνικοποίηση, αντίληψη, παιδεία. Η συνέργεια αυτή, που υλοποιείται με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε τη διαφορά και όλα τα παιδιά να μυηθούν στα μυστικά αγαπημένων αθλημάτων, να κάνουν νέους φίλους και να ζήσουν όμορφες στιγμές».

Ο Διευθυντής του Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού κ. Βασίλης Νάνος, δήλωσε:

«Ο Ολυμπιακός υποστηρίζει και είναι πάντα αρωγός σε αυτές τις πρωτοβουλίες. Θέλουμε τα παιδιά να είναι κοντά στον αθλητισμό γι’ αυτό και σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά οργανώνουμε τα καλοκαιρινά Camp σε πέντε αθλητικά κέντρα του Πειραιά. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να αποκτήσουν αθλητική κουλτούρα, να έχουν την άσκηση στη ζωή τους και να είναι κοντά στα αθλήματα τα οποία αγαπούν. Είναι η δεύτερη φορά που διοργανώνουμε το Piraeus Sports Camp στον Δήμο Πειραιά. Η συμμετοχή είναι πάρα πολύ μεγάλη. Σκεφτόμαστε να συμπεριλάβουμε και άλλα αθλήματα και άλλες εγκαταστάσεις, διότι η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη και θέλουμε να παρέχουμε ό,τι καλύτερο στα παιδιά του Πειραιά».

Το «2o Piraeus Sports Camp» θα συνεχιστεί έως τις 15/7 στις παρακάτω αθλητικές εγκαταστάσεις:

Κλειστό γυμναστήριο Π. Σαλπέας-Ακτή Ξαβερίου

Κλειστό γυμναστήριο 15ου Δημοτικού Σχολείου (Μουτσοπούλου και Υμηττού)-Καμίνια

Κλειστό γυμναστήριο 2ου Λυκείου (Τζαβέλα)-Καστέλλα

Κλειστό γυμναστήριο 3ου Λυκείου-Μαυρομιχάλη

Πλαζ Βοτσαλάκια (Καραγεώργη Σερβίας 6)-Καστέλλα

Ώρες Camp:

08:30-08:45 Προσέλευση Παιδιών

09:00-13:30 Δραστηριότητες

14:00-14:15 Αναχώρηση παιδιών

Οι παροχές για όλα τα παιδιά που συμμετέχουν είναι t-shirt Camp, ελαφρύ γεύμα, φρούτο, βεβαίωση συμμετοχής.