Περισσότερες από 65 εκδηλώσεις φιλοξενούν φέτος τα «Αισχύλεια» από τις 29 Ιουνίου έως τις 15 Νοεμβρίου. Το φεστιβάλ που διοργανώνει ο δήμος Ελευσίνας εδώ και 42 χρόνια, επιστρέφει με ένα πλούσιο πρόγραμμα που φιλοδοξεί, κατά τους διοργανωτές του, να είναι ο «προθάλαμος της κατάκτησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021».

«Οι πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις των Αισχυλείων, σε συνδυασμό με την πολύπλευρη και πολύμορφη δραστηριότητα των φορέων της Ελευσίνας μας «οπλίζουν» να κοιτάξουμε στα μάτια την τελική επιλογή για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021» δήλωσε ο δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς κατά τη σημερινή παρουσίαση του προγράμματος.

Ο κ. Τσουκαλάς τόνισε την ανθεκτικότητα του φεστιβάλ στο χρόνο-καθώς συνεχίζεται αδιάλειπτα από τη μεταπολίτευση έως τις μέρες μας- και περιέγραψε τις σημαντικές πολιτιστικές υποδομές των «Αισχυλείων», που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κοινού από όλη την Ελλάδα. «Στα σχέδιά μας είναι η αξιοποίηση και η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και κάποιων ανενεργών εργοστασίων, ώστε να αποκτήσουν στέγη όλες οι προσπάθειες των διάφορων φορέων. Στα πλαίσια αυτά ο δήμος υποστηρίζει ενεργά την πρωτοβουλία για την δημιουργία Μουσείου της Νεότερης Ιστορίας της Ελευσίνας» σημείωσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. και υπεύθυνος Επιτροπής «Αισχυλείων», Γαβριήλ Καμπάνης ανέφερε πως «ο πολιτισμός γίνεται στην πόλη της Ελευσίνας τρόπος ζωής και βρίσκεται στον πυρήνα κάθε προσπάθειας για κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική αναβάθμιση».