Με μία ακόμα μεγάλη επιτυχία επιστρέφει από την Κίνα η Εθνικη ομάδα πόλο από την Κίνα καθώς έχει στις βαλίτσες της το χάλκινο μετάλλιο από το Super Final του World League.

Η Εθνική ομάδα παρά το μουδιασμένο της ξεκίνημα, ανέβασε ρυθμό μετά από το πρώτο οκτάλεπτο και επιβλήθηκε στον μικρό τελικό της Ιταλίας με 11-7. Η Ελλάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ με 6-1 στα μισά της δεύτερης περιόδου ωστόσο η συνέχεια άνηκε αποκλειστικά στους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου που με επιμέρους σκορ 10-1 αλλά και αντοχή στο σκληρό στα όρια του αντιαθλητικού παιχνιδιού των Ιταλών πήραν τη μεγάλη νίκη.

Είναι η τρίτη συνεχόμενη μεγάλη διοργάνωση που η Ελληνική ομάδα καταλαμβάνει μια θέση ανάμεσα στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες, μετά από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν (Χάλκινο Μετάλλιο – 3η Θέση) και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου (4η Θέση)!

Επιπλέον είναι το τρίτο μετάλλιο στη συγκεκριμένη διοργάνωση - με τα άλλα δύο να είναι επίσης χάλκινα, το 2004 στο Λονγκ Μπιτς των ΗΠΑ και το 2006 στην Αθήνα – στην πρώτη συμμετοχή σε τελική φάση μετά το 2008 στη Γένοβα όταν η Εθνική μας είχε καταλάβει την 8η θέση.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 2-4, 1-4, 0-2

Ιταλία (Καμπάνια): Ντι Φούλβιο 2, Φιλιόλι 2, Φιγκάρι 2, Νόρα 1.

Ελλάδα (Βλάχος): Κολόμβος 3, Γούνας 2, Γενηδούνιας 2, Δερβίσης 1, Φουντούλης 1, Μουρίκης 1, Βλαχόπουλος