Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του αγώνα σκυταλοδρομίας «Βίκος Street Relays» που θα διεξαχθούν για δεύτερη χρονιά στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Στη Συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Σταύρος Ελληνιάδης, ο Διευθυντής αγώνων Street Relays κ. Λευθέρης Πλακίδας, η Γενική Διευθύντρια του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη, η Διευθύντρια της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Καλός Ποιμένας» κα Αγγελική Κουζούμη, η Πρόεδρος των Εφετών Πειραιά επί τιμή κα Παρέσσα Τσαντεκίδου καθώς και καταξιωμένοι αθλητές του Ολυμπιακού και  η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα Βούλα Κοζομπόλη.

Οι αγώνες έχουν και φέτος,  φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Για το λόγο αυτό, μέρος των εσόδων θα δοθεί στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Καλός Ποιμένας».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε: «Ξεκινώντας η Δημοτική Αρχή τον Σεπτέμβριο του 2014, ένας από τους άξονες που είχε θέσει, ήταν να αρχίσουν να γίνονται στην πόλη αθλητικά δρώμενα, με τη συμμετοχή των πολιτών, και των δημοτών του Πειραιά. Θέλαμε να συνδέσουμε τον αθλητισμό με την καθημερινότητά μας -δεν αναφέρομαι σε  επαγγελματίες αθλητές κατ΄ ανάγκη-, μιλάω για τους δημότες. Μέσα από αυτά τα αθλητικά γεγονότα θέλαμε να προωθήσουμε τον όμορφο Πειραιά μας. Στην κατεύθυνση αυτή, νομίζω ότι τον πρώτο χρόνο κινηθήκαμε ικανοποιητικά ως νέα Δημοτική Αρχή και ως νέοι στην τοπική αυτοδιοίκηση. Κάναμε αρκετά αθλητικά δρώμενα τα οποία είχαν ενδιαφέρον, μεγάλη συμμετοχή τα οποία αγκάλιασαν οι δημότες. Ταυτόχρονα ενεργοποιήθηκαν και οι υπηρεσίες του Δήμου στο βαθμό των δυνατοτήτων τους και το τμήμα εθελοντών, ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε το 2ο  Street Relays, που είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σκυταλοδρομία. Παρεπιπτόντως είναι και το μόνο  δρομικό που έλαβα μέρος γιατί είναι μικρές οι αποστάσεις και μπόρεσα να το καταφέρω. Πέρυσι πήγε αρκετά καλά, ήταν μια συνδιοργάνωση του «Ερμή», του Ο.Π.Α.Ν., άλλων σωματείων και με τη βοήθεια και του Ολυμπιακού. Πάντα, ό,τι κάνουμε στην πόλη, θέλουμε να υπάρχει και μια κοινωνική διάσταση και να βοηθάμε μέσα από την όποια διοργάνωση ή εκδήλωση δομές του Πειραιά. Φέτος, επιλέξαμε μέρος των εσόδων να δοθούν στο Ίδρυμα «Καλός Ποιμένας». Όλες οι κοινωνικές δομές του Πειραιά, είτε αφορούν παιδιά, είτε όχι έχουν ανάγκες  τις οποίες  η κεντρική διοίκηση και ο Δήμος Πειραιά, αδυνατούμε να καλύψουμε πλήρως. Κάθε τέτοια βοήθεια λοιπόν,  είναι καλοδεχούμενη και απαραίτητη. Θα ήθελα να καλέσω τον κόσμο να συμμετέχει, τους πειραιώτες και όχι μόνο.  Να δείξουμε έμπρακτα ότι μας αρέσουν αυτές οι πρωτοβουλίες. Να μην το δείχνουμε μόνο χειροκροτώντας, αλλά να το δείχνουμε με  τη συμμετοχή μας. Και φέτος με τον Πρόεδρο κ. Ελληνιάδη έχουμε βάλει ένα πλάνο ώστε να υπάρχουν αντίστοιχες μαθητικές διοργανώσεις. Ταυτόχρονα θέλουμε να λύνουμε προβλήματα ή οργανωτικά θέματα που υπήρξαν κατά το παρελθόν. Πιστεύω πως χρόνο με το χρόνο θα γινόμαστε καλύτεροι και θα εμφανίζουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Ευχαριστώ όλους όσοι θα συνεργαστούν και θα συμμετάσχουν στη σκυταλοδρομία σε μια υπέροχη τοποθεσία του Πειραιά, τη Μαρίνα Ζέας. Θα ήθελα επίσης να πω στους αθλητές που βρίσκονται σήμερα εδώ να υποβάλλουν και εκείνοι προτάσεις προς τον Δήμο και για άλλες αθλητικές διοργανώσεις, όχι επαγγελματικού επιπέδου, σε επίπεδο πολιτών. Είμαστε μια πόλη που σχετίζεται με τη θάλασσα και θα μπορούσαμε να κάνουμε αθλητικές διοργανώσεις που να αφορούν και στη θάλασσα, όπως έγινε με την αναβίωση των πρώτων Ολυμπιακών αγώνων κολύμβησης στο Πασαλιμάνι που πρότεινε ο Νίκος Γέμελος και είχαν πολύ μεγάλη απήχηση».

Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Σταύρος Ελληνιάδης, σε ομιλία του,  επισήμανε: «Με τo 2o  Street Relaysεγκαινιάζουμε τη δεύτερη χρονιά από πλευράς αθλητικών εκδηλώσεων στον Ο.Π.Α.Ν. Αναλάβαμε πέρυσι τέτοια εποχή και φιλοδοξούμε φέτος να είμαστε καλύτεροι και να διοργανώσουμε περισσότερες αθλητικές εκδηλώσεις από ότι την πρώτη χρονιά. Κίνητρό μας για τη συνδιοργάνωση όλων αυτών των αθλητικών εκδηλώσεων είναι η ανταπόκριση του κόσμου. Βλέπουμε τους δημότες μας να θέλουν να συμμετέχουν, να θέλουν να έρθουν κοντά στον αθλητισμό, να ψυχαγωγηθούν, να διασκεδάζουν. Το μυστικό της επιτυχίας όλων αυτών των αθλητικών εκδηλώσεων είναι οι συνεργασίες, οι συνέργειες με αθλητικά σωματεία της πόλης, όπως με τον Ολυμπιακό, αλλά και με σωματεία εκτός πόλης, όπως είναι ο Ερμής από τη Θεσσαλονίκη καθώς επίσης με πολλούς οργανισμούς, αθλητικούς και μη, όπως έγινε στο 3 on 3 με τον ΟΛΠ. Θα ήθελα να κάνω έναν σύντομο απολογισμό της πρώτης χρονιάς του Ο.Π.Α.Ν. από πλευράς αθλητικών εκδηλώσεων και να πω ότι συνδιοργανώσαμε ή ήταν υπό την αιγίδα μας 15 αθλητικές εκδηλώσεις και τα camps τα οποία έγιναν το καλοκαίρι, είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία και ήταν δωρεάν για τους δημότες μας. Θέλουμε να διοργανώσουμε περισσότερες παρόμοιες εκδηλώσεις, να φέρουμε τον κόσμο κοντά στον αθλητισμό, γιατί είμαστε άνθρωποι που προερχόμαστε από τον αθλητισμό. Το σλόγκαν μας είναι «Θέλουμε να βλέπουμε χαμογελαστά πρόσωπα». Ξεχωρίζω κάποιες εκδηλώσεις, όπως είναι τα πέντε δρομικά που έγιναν στον Πειραιά, το διασχολικό πρωτάθλημα του πινγκ πονγκ στο οποίο συμμετείχαν 300 παιδιά, καθώς επίσης και το 3 on3. Δεν έχει υπάρξει ξανά στην Ελλάδα τόσο μεγάλη συμμετοχή καθώς είχαμε κοντά στους 2.000 αθλουμένους που συμμετείχαν. Ευχόμαστε ο κόσμος να ανταποκριθεί στο 2o  Street Relays και τον καλούμε να έρθει κοντά στον αθλητισμό».

O Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και Ομοσπονδιακός Προπονητής Κολύμβησης κ. Νίκος Γέμελος, σε δήλωσή του υπογράμμισε: «Ο Πειραιάς υποδέχεται για δεύτερη χρονιά τα Street Relays. Ουσιαστικά ο Πειραιάς δίνει τη σκυτάλη ξανά στον αθλητισμό, συνεχίζει να κάνει αθλητικές υπαίθριες εκδηλώσεις. Το ξεχωριστό με τα δρώμενα αυτά είναι ότι συνδυάζουν την άθληση και τη διασκέδαση ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός πως τα έσοδα θα πάνε σε ένα κοινωφελή σκοπό, στον «Καλό Ποιμένα».

Ο Διευθυντής Αγώνων «Street Relays» κ. Λευθέρης Πλακίδας, υπογράμμισε: «Τα Street Relays είναι μια αθλητική διοργάνωση που μετατρέπει το ατομικό αγώνισμα του τρεξίματος σε ομαδικό. Έχουμε το σύνθημα ότι μόνος μπορείς να πας πιο γρήγορα, αλλά όλοι  μαζί μπορούμε να φτάσουμε πιο μακριά. Η σκυτάλη έχει τον συμβολισμό της αλληλεγγύης, του ομαδικού πνεύματος, της συνεργασίας που έτσι και αλλιώς το έχει ο αθλητισμός. Αυτές είναι οι αρχές και οι αξίες που προσπαθούμε να περάσουμε και στα παιδιά με τα kids relays, αλλά και στους μεγαλύτερους. Οι αγώνες θα γίνουν Σάββατο 17 Οκτωβρίου με σημείο εκκίνησης την πλατεία Κανάρη στη Μαρίνα Ζέας, στο Πασαλιμάνι το οποίο είναι πολύ εντυπωσιακό. Η διαδρομή είναι όμορφη και εύκολη και έχει τις πιο ωραίες εικόνες που μπορεί να φανταστεί κάποιος τρέχοντας μέσα σε αυτή την πόλη. Η ιδέα είναι η τετράδα : 4 δρομείς τρέχουν από2,5 χιλιόμετρα είναι 2,5 χιλιάδες μέτρα η στροφή, ο κάθε δρομέας κάνει από μια στροφή ή 2 δρομείς κάνουν από δύο στροφές, δηλαδή πέντε χιλιόμετρα. Υπάρχουν επίσης τα kids relays για παιδιά, τα οποία είναι 4 x 50 μέτρα και 4x 100 μέτρα. Εκεί είναι η ιδέα που σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ολυμπιονικών που έρχονται με τους επιφανείς αθλητές και κάνουν ένα κατασκηνωτικό παιχνίδι τρέχοντας το οποίο έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα παιδιά. Είναι πολύ σημαντική  η προσφορά και η παρουσία όλων των εθελοντών, γιατί κάθε διοργάνωση χωρίς εθελοντές δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα και φυσικά όλοι όσοι βρίσκονται εδώ,  από τον Δήμαρχο που πίστεψε στη διοργάνωση των street relays από την αρχή, τους συνεργάτες, τον κ. Ελληνιάδη, τον κ. Γέμελο, τον Ολυμπιακό και τα πολυπληθή τμήματά του. Θα έρθουν επίσης πολλοί σύλλογοι από τον Πειραιά και από τον Σύλλογο στίβου «Σπύρος Λούης», ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πειραιά με τα μέλη του, σύλλογοι από κοντινές περιοχές. Ραντεβού το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στην περιοχή της Ζέας, για να κάνουμε ομάδα και να τρέξουμε στα street relays. Θα ήθελα να πω πως είναι πολύ σημαντική η βοήθεια και η υποστήριξη από τους χορηγούς μας. Ο ονομαστικός χορηγός των αγώνων είναι ο Βίκος, πολύ σημαντική η βοήθεια του μεγάλου χορηγού Windαλλά και της kinder sport, της ΔΕΘ HELEXPO και των καναλιών Novasports».

Η Γενική Διευθύντρια του  Ολυμπιακού, κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη, τόνισε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που για δεύτερη συνεχή χρονιά βρισκόμαστε εδώ. Θεωρώ ότι είναι σημειολογικό το σημείο, είμαστε στη Δημοτική Πινακοθήκη, αλλά για να δώσουμε τη σκυτάλη σε εσάς για να τρέξουμε. Νομίζω, ότι μια κίνηση η οποία  ξεκίνησε πέρυσι, ίσως πειραματικά χωρίς και εμείς να την γνωρίζουμε, πλέον μπορούμε να πούμε ότι γίνεται θεσμός. Ο Πειραιάς αποδεικνύει, με αυτόν τον τρόπο, ότι έχει αθλητική στόφα και μπορεί να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη ιστορία. Ο αθλητισμός είναι κάτι παραπάνω από μια απλά σωματική άσκηση. «Νους υγιής εν σώματι υγιή» είπαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, έχει ακουστεί από όλους. Δεν ξέρω αν πραγματικά έχουμε καταλάβει τι σημαίνει αυτό.

Το νόημα αυτών των αγώνων είναι όλοι μαζί να γίνουμε μια ομάδα. Εμείς, το σύνθημα που θα δώσουμε σαν Ολυμπιακός είναι όλοι να βγούμε στους δρόμους, να γίνουμε μια ομάδα. Θα παρακινήσουμε όλους τους αθλητές.  Από τη θέση που βρίσκομαι θέλω να παρακινήσω τους προπονητές αρχικά να κάνουν ομάδες μέσα στους κόλπους των τμημάτων του Ολυμπιακού, για να έρθουν να τρέξουν. Είναι Σάββατο απόγευμα. Είναι ευκολοπροσβάσιμος η διαδρομή, μια πολύ όμορφη διαδρομή, εύκολη διαδρομή. Πέρυσι, δυστυχώς δεν κατάφερα να τρέξω, όμως ο Δήμαρχός μας έδωσε  το παρόν και δεσμεύεται,  απ΄ ότι καταλαβαίνω,  και φέτος. Από τη στιγμή που ο Δήμαρχός μας δίνει το σύνθημα και μας δίνει αυτήν την σκυτάλη, ο Ολυμπιακός, ο αθλητισμός και όλα τα σωματεία του Πειραιά, όχι μόνο εμείς,  θα πρέπει να πάρουμε αυτήν την σκυτάλη.

Αναφορικά με τις πληροφορίες, θα μπορείτε σίγουρα να τις βρείτε στο site  το vikos street relays, αλλά φυσικά και για πιο μεγαλύτερη ευκολία για εσάς, στον προπονητή του κάθε τμήματος μπορείτε να παραλάβετε  τις φόρμες εγγραφών, να γίνετε ομάδα με το δικό σας σύνθημα και να συναντηθούμε όλοι, το Σάββατο το απόγευμα, στο Ρολόι στον Πειραιά. Ευχαριστώ πολύ». 

Η Διευθύντρια της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Ο ΚΑΛΟΣ ΠΟΙΜΗΝ» κα Αγγελική Κουζούμη, είπε:

«Να ευχαριστήσω το Δήμαρχο κ. Μώραλη και τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ελληνιάδη που πήραν την πρωτοβουλία και μας έχουν κοντά τους. Φυσικά, ο Δήμαρχος ως πατέρας είναι πάντα κοντά μας και εγώ ως μητέρα μια μεγάλης οικογένειας προσπαθούμε για την καθημερινότητά μας. Έτσι, φροντίζουμε τα παιδιά σε καθημερινή βάση να έχουν ό,τι καλύτερο μπορούμε. Φυσικά για εμάς είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση στον «Καλό Ποιμένα», γιατί προσπαθούμε να βελτιώσουμε αυτό που ήταν έτοιμο να «φύγει». Με τη βοήθεια του Δημάρχου και άλλων φορέων, το καταφέρνουμε σιγά – σιγά. Θα είμαστε μαζί σας.

Να σας ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά δημόσια και θα τρέξουμε όλοι μαζί στον αγώνα που θα δώσει ο Πειραιάς».

Η Πρόεδρος Εφετών επί τιμή κα Παρέσσα Τσαντεκίδου, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Με μεγάλη χαρά και τιμή βρίσκομαι κοντά σας και ιδιαίτερα συγκινημένη που έχετε αγκαλιάσει κυριολεκτικά την Εταιρεία  Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Ο Καλός Ποιμήν». Εμείς είμαστε στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Όταν παρέλαβε  η Εταιρεία, με τη σημερινή της διοίκηση και διεύθυνση, τη στέγη αυτή, το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι ήταν παραμελημένη. Ταλαιπωρημένα παιδιά, φοβισμένα παιδιά, στην καλύτερη περίπτωση αδιάφορα. Η αδιαφορία των παιδιών οδηγεί σε κοινωνικό αυτισμό. Έτσι θα μπορούσα να πω.  Δεν είμαι ειδική, αλλά  ήταν παιδιά που δεν είχαν ενδιαφέροντα, δεν είχαν τίποτα, ζούσαν με χαλασμένα παράθυρα, στέγες, υδραυλικά, ηλεκτρολογικά. Δεν μπορείτε να φανταστείτε. Σε ό,τι μπορεί κανείς να βοηθήσει εκεί, είναι καλό. 

Ο κ. Δήμαρχος με το Δημοτικό Συμβούλιο και τους παράγοντες που όλοι κινητοποιήθηκαν με μεγάλη αγάπη, προθυμία, «αγκάλιασαν» το πρόγραμμα ανασυγκρότησης αυτής της Στέγης και προσέφεραν τόσα πολλά και ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος και με την παρουσία της η σύζυγός του. Έκαναν πάρα πολλά.

Τα παιδιά αυτά δεν είναι παραβατικά που και να ήταν, πάλι είναι παιδιά και θα έπρεπε να τα κάνουμε απλώς παιδιά και να πάψουν να είναι παραβατικά.

Δεν είναι παραβατικά, είναι θύματα συγκυριών  κοινωνικών, αλλά και των ίδιων των οικογενειών τους. Στην καλύτερη περίπτωση η οικογένειά τους τα «παρκάρει»  - συγγνώμη για την λέξη που χρησιμοποιώ-  αδιαφορεί.  Αν  θυμηθεί μετά από δύο- τρία χρόνια έρχεται και λέει: «είχα κι ένα παιδί εδώ». Ζητάει και τα «ρέστα».

Τα παιδιά αυτά σήμερα τρώνε πάρα πολύ καλά και μακάρι να μπορούσε  - και θα το κάνουμε αυτό στόχο μας - να μας δώσουν από τα λίγα που αυτήν την στιγμή μπορεί να κάνει η κυβέρνηση, να μας δώσουν μάγειρα. Δεν έχουμε μάγειρα. Και ο μάγειρας δεν είναι αυτός που θα τους κάνει μόνο το μεσημεριανό, να τους κάνει το πρωινό, το γάλα και ό,τι άλλο. Είναι να είναι και το απόγευμα γιατί μπορεί  ένα παιδάκι να  πονάει η κοιλίτσα του και να θέλει το χαμομήλι του. Ό,τι δηλαδή πρέπει να κάνει ένας γονιός. 

Το καταστατικό μας λέει για όλους τους παράγοντες που εργάζονται εκεί,  είτε με μισθό είτε χωρίς μισθό είτε και εθελοντές, γέροι, νέοι, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσοι άνθρωποι θα ήθελαν αλλά θα πρέπει να συντονιστούν.

Θα πρέπει λοιπόν, να υπάρχει μια μαγείρισσα να τους κάνει ένα χαμομήλι, μια κρεμούλα, κάτι το απόγευμα ώσπου να έρθει το βραδινό. Και το βραδινό φαγητό και αυτό μάγειρας πρέπει να το κάνει.

Να ξέρετε, ότι τα μέλη,  οι εργαζόμενοι πέραν του ωραρίου τους και χωρίς φυσικά υπερωρίες κάθονται να μαγειρέψουν, να βοηθήσουν, να μαζέψουν ρούχα από 50 παιδιά να τα βάλουν στο πλυντήριο. Είναι δουλειά και αυτή. Να πουν στα παιδάκια των τεσσάρων και πέντε ετών, τι θα φορέσουν το πρωί να πάνε στο σχολείο.  Αυτά είναι λεπτομέρειες. Να κάνουν ό,τι θα κάνει μια μάνα και ίσως και ένας πατέρας βοηθώντας τη μάνα.  Και να έχουμε και όλα τα άλλα θέματα, τα οικονομικά κλπ.

Και για να σας καθησυχάσουμε, τα οικονομικά, ό,τι περνάει σε χρήμα μέσα στην εταιρεία βγαίνει στην Διαύγεια αμέσως. Ό,τι ξοδεύεται κατόπιν διαγωνισμών, κατόπιν ελεγχομένων αναθέσεων και αυτό στη Διαύγεια.  Δηλαδή να είναι βέβαιος ο κόσμος και το θέλουμε γιατί πολλά γινόντουσαν, ίσως ακόμη και πολλά να γίνονται σε διάφορα ιδρύματα, να διασπαθίζεται το δημόσιο χρήμα ή το χρήμα της φιλανθρωπίας σε άγνωστους προορισμούς. Ευτυχώς στην δική μας εταιρεία δεν γίνεται  και το θέτουμε υπό τον έλεγχο και των αρμοδίων και του  οποιουδήποτε ανθρώπου, ενεργού πολίτη, σκεπτόμενου πολίτη. Ο κ. Δήμαρχος ξέρει πως λειτουργούμε, μας έχει βοηθήσει τόσο πολύ. Κάνετε πάρα πολύ καλό στα παιδιά.  Είστε η φωνή για τον κόσμο. Κύριε Δήμαρχε, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. Να είστε καλά».                            

Ο αθλητής του παρακανόε καγιάκ κ. Ζαφείρης Ταταράκης, τόνισε:

«Το παρακανόε καγιάκ είναι ένα πολύ ωραίο αγώνισμα, ένα δραστήριο αγώνισμα. Είναι πολύ καλό για ανθρώπους με αναπηρία γιατί  βοηθάει πολύ στην ισορροπία, βοηθάει τον άνω κορμό. Είναι ένα καινούριο άθλημα για την Ελλάδα και πιστεύω ότι έχει ένα πολύ καλό μέλλον. Όσοι παραπληγικοί ασχοληθούν με αυτό το άθλημα θα βρουν μόνο καλό μπροστά τους.  Θα γυμναστούν αρκετά καλά και δεν πρόκειται να τραυματισθούν».  

Η κα Κέλυ Αραούζου  παγκόσμια πρωταθλήτρια κολύμβησης στην ανοικτή θάλασσα, τόνισε:

«Πέρα από το άθλημα μας , ως κολυμβητικό τμήμα του Ολυμπιακού θα παραστούμε στο «Street Relays», θα κινητοποιήσουμε όλο το τμήμα μας να είναι εκεί, γιατί νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντική αυτή η αθλητική διοργάνωση και πέρσι είχε τεράστια επιτυχία. Η κολύμβηση ανοικτής θάλασσας είναι ένα άθλημα που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Εμείς πήραμε την πρόκριση για την Ολυμπιάδα του Ρίο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν».

Ο κ. Διονύσης Αγγελόπουλος, από την κωπηλασία του Ολυμπιακού, είπε:

«Η κωπηλασία είναι ένα άθλημα που τα τελευταία χρόνια έχει φέρει καλά αποτελέσματα πολλά μετάλλια στο εξωτερικό. Φέτος στο τέλος Αυγούστου καταφέραμε και πήραμε πρόκριση στους Ολυμπιακούς του 2016.Είναι ένα άθλημα που έχει σχέση με το νερό. Έχει πολλές ώρες προπόνησης καθημερινά Από εδώ και πέρα είναι η τελευταία χρονιά προετοιμασίας για να φέρουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε στους αγώνες του Ρίο».

Η κα Όλγα Χατζηνικολάου από το Μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού, ανέφερε:

«Εκπροσωπώ το Γυναικείο τμήμα Μπάσκετ του Ολυμπιακού. Από την πλευρά μου θα ήθελα να πω ότι το «STREET RELAYS» είναι μια πάρα πολύ σημαντική διοργάνωση και είναι πολύ καλό για μας τους αθλητές να παραβρεθούμε. Ο αθλητισμός ενώνει και πρέπει να το δείχνουμε κάθε στιγμή, σε κάθε ευκαιρία. Εμείς από την πλευρά μας θα είμαστε εκεί».

Η κα Μαργαρίτα  Πλευρίτου, από το Πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού είπε:

«Είναι μια πάρα πολύ σημαντική διοργάνωση αυτή που οργανώνεται στο Πειραιά. Θα βρεθούμε  εκεί εκπροσωπώντας  το τμήμα μας για να τρέξουμε όλοι μαζί».

Δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.vikos.relays.gr.