Την αναγκαιότητα στήριξης του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας και της προσέλκυσης μεγάλων διεθνών επενδύσεων για να τονωθεί η ανάπτυξη και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας τόνισε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα, Τρίτη 6 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια των επισκέψεων του στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ) και στις εγκαταστάσεις της εταιρίας COSCO στον Πειραιά.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε αρχικά το ΕΒΕΠ όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο, Βασίλη Κορκίδη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Εκεί είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της χώρας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα παρά ποτέ επενδύσεις που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας.

Μετά το πέρας της επίσκεψης ο κ. Μητσοτάκης, δήλωσε:

«Είχα τη χαρά να επισκεφθώ σήμερα το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά και να συναντηθώ με τον καλό μου φίλο Βασίλη Κορκίδη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Θέλω να τον ευχαριστήσω για τη στήριξή του στην υποψηφιότητά μου και να δεσμευθώ ότι σε περίπτωση που καταφέρω να εκλεγώ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, η πόρτα της θα είναι πάντα ανοιχτή για την υγιή επιχειρηματικότητα. Αυτό χρειαζόμαστε σήμερα στην Ελλάδα, επενδύσεις, υγιή επιχειρηματικότητα, νέες θέσεις απασχόλησης και αυτήν την πολιτική μόνο η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να τη διασφαλίσει».

Από την πλευρά του ο κ. Κορκίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συζήτηση με τον υποψήφιο Πρόεδρο της Ν.Δ., επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι ο άνθρωπος που όχι μόνο ακούει αλλά καταλαβαίνει αυτά τα οποία λέμε αυτά τα οποία θέλουμε και αυτά τα οποία έχουμε ανάγκη για να πάει η χώρα μπροστά».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της COSCO και του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ), όπου και ενημερώθηκε για την επένδυση και τα σχέδια επέκτασής της από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης ο κ. Μητσοτάκης, δήλωσε:

«Για να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη χρειάζονται μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις. Η COSCO έχει επενδύσει στον Πειραιά τα τελευταία χρόνια πάνω από 1 δις ευρώ, έχει δημιουργήσει πάνω από 1.000 καλά αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης και διακινεί σήμερα παραπάνω από 3.000.000 εμπορευματοκιβώτια από το λιμάνι του Πειραιά. Τέτοιου είδους επενδύσεις χρειάζεται η χώρα. Tο παράδειγμα της COSCO δείχνει το πως μεγάλοι επενδυτές από το εξωτερικό μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικές θέσεις απασχόλησης».